Într-un interviu CNBC, Steve Wozniak a dezvăluit că a investit în bitcoin încă de când prețul monedei era 700 de dolari.

De la începutul anului, valoarea bitcoinului s-a triplat, atingând recent cea mai mare cotație din istorie. Cu toate că incertitudinile și speculațiile referitoare la bula în care se află criptomoneda nu s-au risipit, co-fondatorul Apple are încredere în investiția sa.

De ce a investit?

Wozniak a declarat că nu a efectuat investiția cu gândul la profit. Mai degrabă, era curios să înțeleagă cum funcționează tehnologia și cum ar avea oamenii de câștigat. În perioada în care a investit, bitcoinul era cotat la 700$, însă ulterior a scăzut la 350$.
Omul de afaceri dorea să înțeleagă și cum putea fi utilizat bitcoinul pentru cumpărări și vânzări de bunuri. Voia de asemenea să afle cum se puteau efectua plăți pentru servicii.

Dorința de a înțelege tehnologia nouă

Chiar dacă investiția inițială îi putea aduce un profit bun, ca orice geniu al tehnologiei, Wozniak era interesat însă de tehnologia din spatele bitcoinului. L-a interesat modul în care se efectuau tranzacțiile în siguranță.

Bitcoinul, cu tehnologia din spatele său, trezește din ce în ce mai mult interes. Diverse industrii apelează la blockchain pentru a optimiza procesele. Este o metodă prin care își doresc să depășească concurența.

Aplicații de viitor

În cadrul unui interviu acordat de Don Tapscott, CEO al companiei Tapscott Group, acesta și-a manifestat încrederea în faptul că tehnologia Blockchain va avea impact asupra întregii lumi.
Aceasta se va întâmpla, în opinia lui Tapscott, datorită faptului că protocolul utilizat de Blockchain permite tranzacții financiare ce nu necesită implicarea părților terțe, cum ar fi băncile.
În prezent, mulți sunt de părere că într-un viitor apropiat tehnologia Blockchain va aduce îmbunătățiri sectorului financiar, industriei divertismentului și va fi utilizată chiar și în politică.

Sursa – Cointelegraph