Prima versiune de Lightning Network a intrat în teste

Dezvoltatorii pot acum să testeze o primă versiune a mult-așteptatei Lightnig Network.

Lansată de Lightning Labs, unul din cele mai proeminente startupuri care lucrează la protocolul de microplăți, daemon-ul rulează pe testnet, deci nu este încă disponibil pentru utilizatorii de rând.

Scopul este ca dezvoltatorii să testeze tranzacțiile în afara lanțului, soluție care ar trebui să fie cea mai bună metodă de a scala rapid rețeaua.

După spusele membrilor echipei, lansarea este cea mai ”completă ca funcționalități” implementare a rețelei Lightning. Aceasta vine cu o rețea funcțională off-chain, inclusiv cu abilitatea canalelor să deschidă și să închidă plăți.

Echipa este dispusă să le ofere ghidaje complete dezvoltatorilor interesați să contrbuie și să testeze rețeaua.

Deocamdată dezvoltatorii urmează să ruleze un nod bitcoin pentru a testa daemon-ul, dar se lucrează și la un client lite, compatibil cu Lightning, care să ceară mai puține resurse. Daemonul va fi echipat și cu alte funcționalități, printre care și o interfață de utilizator.

Versiunea nu este deocamdată compatibilă cu baza de cod bitcoin existentă, pentru că se bazează pe un upgrade multi-fațetat numit SegWit, care va face canalele offchain mai sigure.

Cea mai mare parte a comunității bitcoin est ede părere că este o soluție bună per total. Cu toate acestea, este destul de controversată și doar 25% din necesarul de 95% dintre mineri și-au arătat suportul pentru aceasta din noiembrie și până acum.

Propunerea expiră în 15 noiembrie anul acesta.

Mai multe informații aici

Julian Assange a citit hash-ul unui block bitcoin pentru a demonstra că trăiește.

Fondatorul Wikilieaks Julian Assange a folosit date dintr-un blockchain ca ”dovadă de viață” în timpul unei sesiuni de întrebări și răspunsuri pe Reddit.

De mai multe luni fanii lui Assange au speculat că acesta ar fi fost prins de autorități sau chiar că ar fi fost asasinat. I s-a cerut o dovadă că trăiește, unii fani mergând atât de departe încât să îi ceară să iasă la fereastra ambasadei Ecuadorului din Londra, unde acesta s-a refugiat. În schimb, în timpul unui livestream Assange a spus că teoriile sunt absurde. Drept confirmare că trăiește, acesta a citit cel mai recent hash de block – o serie de litere și numere unic pentru blockul 447506. A spus că aceasta este ”cea mai interesantă metodă din punct de vedere intelectual de dovadă de viață ”,

Ideea este că, ținând cont că hash-ul unui block bitcoin este greu de produs, ar fi aproape imposibil de ghicit șirul de numere și litere al acestuia.

Mai multe informații aici 

India renunță la bani. Banca centrală studiază blockchainul

Guvernul indian merge mai departe cu planul controversat de a renunța la banii fizici. Între timp, un grup de cercetători susținuți de banca centrală a cerut o investigație a blockchainului, pentru implementarea unei soluții viabile.

Institutul de Dezvoltare și Cercetare a Tehnologiilor Bancare a lansat prima lucrare importantă, care se concentrează pe blockchain. Lucrarea propune ideea că ar fi momentul potrivit să digitalizeze moneda națională, rupia, pe un registru distributiv.

Autorii sugerează și alte soluții pentru ca sectorul bancar să experimenteze cu această tehnologie. Pentru început, recomandă băncilor să lanseze propria rețea blockchaininternă pentru a vedea dacă le poate aduce beneficii.

Nu este surprinzător faptul că India se îndreaptă către tehnologia blockchain. Guvernul trece printr-o reformă financiară, iar discuțiile despre blockchain au început încă de la mijlocul lui 2015, când oficialitățile bancare au spus că deși monedele digitale ar putea să fie o sursă de spălare de bani, acestea ar putea și să îmbunătățească incluziunea financiară și să reducă fricțiunile la plăți.

Mai multe informații aici

IRS-ul descurajează cetățenii de la a investi într-o pensie digitală

Autoritatea fiscală americană (IRS) avertizează într-un raport guvernamental că cei care investesc în bani de pensie prin bitcoin sau alte monede digitale ar putea să aibă parte de taxe neprevăzute.

Biroul de Contbilitate Guvernamentală a publicat luni un raport în care spunea că IRS-ul trebuie să informeze cetățenii în legătură cu aceste posibile taxe atunci când investesc în conturi de pensie individuale, bazate pe active blockchain.

Acestea fiind spuse, reglementările IRS așa cum sunt ele astăzi vin cu riscuri destul de mari pentru plătitorii de taxe,care ar putea să suporte mai târziu penalități de pe urma acestor investiții.

Raportul lovește într-un punct sensibil, ținând cont că moneda bitcoin este o formulă de economie și stocare de valori care ar putea să îi ferească pe cetățeni de inflație și de ”trickle down economics”, concept care presupune că banii ajung la cetățenii de rând abia atunci când valoarea lor a scăzut.

Mai mute informații aici