Guvernatorul statului Connecticut creează un grup de lucru pentru tehnologia blockchain

Săptămâna trecută, guvernatorul Dannel Malloy a semnat o lege care creează un grup de lucru care să se ocupe de studierea tehnologiei blockchain și a implicațiilor pe care o poate avea în diferite industrii. Legea prevede că acest grup de lucru va avea cel puțin 5 membri cu experiență în acest domeniu și că până în ianuarie 2019 aceștia trebuie să publice rezultatele studiilor efectuate, precum și recomandări de reglementare a domeniului.

În mai, statul New York a inițiat un proiect de lege similar, care este în proces de aprobare, ce urmărește crearea unui task force ce va elabora până în decembrie un raport pentru guvernator și pentru președintele Senatului american.

Șeful SEC declară că majoritatea tokenurilor vândute prin ICO-uri sunt securities

Discuțiile referitoare la statutul legal al tokenurilor ce se derulează în ultima perioadă au căpătat o nunată legală dificilă după ce directorul Autorității de Reglementare a Burselor din SUA – SEC, a declarat pentru CNBC că majoritatea bunurilor digitale de pe piață se încadrează în categoria ”securities”/titluri de valoare și trebuie ca atare licențiate.

”Un bun digital care presupune ca eu să îți dau bani și tu inițiezi o afacere, iar în schimbul banilor mei tu îmi oferi un profit sau că poți obține acest profit prin vânzarea tokenului pe o piață secundară – asta este definiția titlurilor de valoare/securities, care sunt reglementate. SEC are reguli clare cu privire la modalitatea în care aceste titluri pot fi emise și felul în care sunt vândute”, a declarat Jay Clayton.

De asemenea, directorul SEC a afirmat că nu este necesară schimbarea legislației cu privire la aceste instrumente financiare, dar că cei care doresc să inițieze astfel de proiecte de vânzare publică trebuie să se înregistreze la SEC.

De asemenea, Clayton a afirmat că în perioada următoare SEC va lua o decizie în legătură cu statutul a două criptomonede populare, Ripple (XRP) și Ethereum (ETH), care în prezent sunt investigate pentru a se stabili dacă se clasifică drept tiluri de valoare/securities sau nu.

 

CFTC obligă 4 exchange-uri să furnizeze date cu privire la tranzacțiile de Bitcoin

În luna decembrie 2017, după ce CME Group și CBOE au lansat Bitcoin futures, prețul Bitcoin a scăzut foarte mult, iar Commodity Futures Trading Commission (CFTC), care supraveghează piețele financiare a deschis recent o investigație cu privire la o posibilă manipulare a prețurilor de către marile exchange-uri cripto.

În luna ianuarie, CFTC a solicitat date cu privire la tranzacțiile cu Bitcoin la 4 exchange-uri – Coinbase, Kraken, itBit and Bitstamp, pe baza cărora erau evaluate contractele futures, însă acestea au fost retincente în furnizarea informațiilor.

Mai exact, rezultatele contractele futures se calculează pe baza valorii Bitcoin din ultima vineri a lunii, calculată ca medie a prețului înregistrat de cele 4 exchange-uri în decurs de o oră.
Autoritățile învestighează o posibilă manipulare a prețului Bitcoin în acel interval, iar săptămâna trecută au trimis solicitări oficiale de informații pe care exchange-urile sunt obligate să le furnizeze.

Presa guvernamentală din China cere reglementarea pieței cripto

Un editorial publicat de Globaltimes.cn, site deținut de ziarul oficial al Partidului Comunist din China, afirmă că interdicția generală a criptomonedelor și a activităților asociate nu este eficientă și că una dintre consecințe va fi pierderea oportunităților oferite de revoluția monedelor digitale.

”Restricționarea excahnge-urilor de criptomonede precum bitcoin nu vor putea elimina tranzacțiile de acest tip, iar teama că bitcoin este o bulă poate să lase China în urma când vine vorba de evoluția tehnologică”, se menționează în editorial.

De asemenea, este menționată rivalitatea dintre China și SUA, concluzionând că atitudinea pro-activă și implicarea sporită a autorităților americane în reglementarea pieței cripto poate oferi un avantaj pe care China nu îl are în prezent, astfel încât crearea unei structuri legislative pentru acest domeniu este absolut necesară.

Articolul este relevant deoarece este una dintre metodele utilizate de guvernul chinez pentru a testa opinia publică în legătură cu viitoarele decizii de politici economice. Astfel, presa internațională speculează că publicarea unei astfel de opinii reprezintă un semnal că pe viitor, China ar putea să își relaxeze restricțiile cu privire la criptomonede la nivel național.