Ministrul guvernului britanic cere reglementări cripto „proporționale”

Ministrul Urban britanic, John Glen, a spus la o conferință internațională de tehnologia finanțelor organizată de trezorerie că niște reglementări „proporționale” ar putea să ofere industriei criptomonedelor un sprijin considerabil.

Glen a spus că guvernul este încă „implicat în a încerca să găsească narativul corect și nivelul potrivit de reglementări”, conform Business Insider.

Ministrul a continuat:

„Reglementările ar putea să ofere schimburi de criptomonede stabile și înfloritoare în Londra.”

Ministrul a recunoscut că nivelul de acum de tranzacții cripto și activitățile legate de monedele digitale „nu aduc riscuri semnificative economiei britanice.”

În aceeași zi, cancelarul Philip Hammond a anunțat că stabilește o nouă agenție care să urmărească desfășurarea pieței cripto, care va include și o ramură de reglementare, reprezentanți ai Băncii Angliei și ai trezoreriei. S-ar putea să avem curând nouă infrastructură legală pentru industria blockchain britanică.

La început de lună, schimbul britanic CoinfloorEX a anunțat că va începe să ofere contracte future pe bitcoin din aprilie. Deși Londra dă pe dinafară de proiecte blockchain și startupuri, până acum cele mai populare schimburi au operat din SUA și Asia.

Glen a subliniat importanța unor pași măsurați, înainte să încerce să încurajeze inovația locală.

Qubec încurajează hidrocentralele să oprească minerii de bitcoin

Provincia canadiană Quebec a stopat temporar dezvoltarea operațiunilor cripto noi.

Regiunea – cunoscută pentru hidrocentralele cu energie ieftină – a fost o destinație atractivă pentru minerii de criptomonedă care caută să își dezvolte afacerea. Totuși, vineri, ziarul canadian Les Affaires a raportat că operatorii legați la Hydro-Quebec refuză clienții noi, în parte din cauza cererii din partea operatorilor existenți.

Ministrul Energiei și Resurselor Naturale, Pierre Moreau, a spus că minerii de criptomonedă au nevoie de multă energie, dar generează un număr mic de locuri de muncă comparativ cu alte fabrici, cum ar fi rafinăriile de aluminiu.

Mai mult, a adăugat că este o posibilitate ca regiunea să nu mai poată să acopere cerințele energetice ale minerilor.

„Obiectivul guvernului este să asigure toți locuitorii Quebecului că în perioada de iarnă Hydro-Quebec nu o să le spună: ‚ne cerem scuze, nu putem să vă dăm curent pentru că tocmai minăm criptomonedă’ ”

Documentele Hydro-Quebec arată același lucru – nu ar fi posibil să ofere suficientă electricitate pentru toate proiectele care au aplicat să deschidă ferme de minare.

Belarus adoptă un standard de contabilitate cripto

Cu câteva zile înainte de legalizarea activităților cripto, Belarus a adoptat un nou standard de contabilitate pentru criptomonede. Acesta clasifică monedele digitale în funcție de felul în care au fost achiziționate și folosite. Documentul definește informațiile pe care companiile vor trebui să le pună la dispoziția autorităților. Decretul prezidnețial care reglementează sectorul critpo intră în vigoare din 28 martie.

Documentul nu face referire explicită la criptomonede, care nu sunt văzute ca proprietate legală în Belarus. Chiar și așa, reglementează rapoartele legate de mișcarea criptomonedelor.

Obligațiile de organizare și desfășurare a vânzărilor ICO și evaluarea jetoanelor digitale sunt de asemenea acoperite de decretul ministerului. Regulile se aplică la entități private și la bănci care nu sunt deținute de stat sau de instituțiile guvernamentale.

S-au făcut și amendamente la standardul de contabilitate național. Acestea sunt legate de declarațiile contabile individuale și consolidate de declarații financiare. Companiile care lucrează cu criptomonede trebuie de acum să declare registrele financiare. Informația include suma și tipul de jetoane dar și valoarea lor inițială, calculată la prețul finalului anului precedent.

Decretul nr. 8 „Despre dezvoltarea economiei digitale” a fost semnat de președintele Alexander Lukashenko în luna decembrie. Legalizează activitățile cripto creând condiții pentru schimburi, ICO-uri și operațiuni de minare. Introduce scutiri de taxe și alte atracții pentru afacerile cripto până în 2023.

Cu această implementare, Belarus ar urma să devină prima jurisdicție cu un cadru legislativ comprehensiv în industria blockchain. Decretul nu implică restricții sau cerințe speciale pentru emitere, plasare, stocare și schimb.

Comunitatea cripto se teme de adoptarea actului CLOUD

Actul CLOUD – Clarifying Lawful Overseas Use of Data, sau Clarificarea Legislației Internaționale pentru Folosirea Datelor – înghesuit într-un pachet mai mare de legislație a fost scris aproape în secret, fără dezbateri. Legiutorii ar fi trebuit să respingă întregul pachet de legi, mii de pagini, și să riște blocarea guvernului dacă ar fi vrut să se opună legislației. CLOUD este o lărgire a legii internaționale și dă mai multă putere autorităților când vine vorba de activitatea online.

Senatorul Orrin Hatch, președinte interimar al Senatului american, a explicat că actul CLOUD apropie sectorul tehnologic de autorități, cărora le dă uneltele necesare pentru accesarea datelor din întreaga lume.

Pe scurt, actul pare să le dea agențiilor guvernamentale și mai multă putere de a monitoriza datele online.

Andreas Antonopousol, unul dintre cei mai cunoscuți traineri de bitcoin, a anunțat că actul CLOUD a trecut.

„Distruge confidențialitatea la nivel global, așa că a trebuit să fie strecurat într-o lege de 1,3 triliarde de dolari fără dezbatere. Criptați, criptați criptați. Mergeți pe Dark. Când confidențialitatea devine ilegală, doar infractorii mai au confidențialitate. Ne-au vândut din nou.”

Într-adevăr, criptografia prin definiție este orientată spre confidențialitate. Așadar, fără îndoială căutarea unor monede mai bune pentru confidențialitate și metode de criptare va continua cel puțin cu mai mult sârg.