Vitalik dezvăluie noua idee pentru scalarea ethereum

Vitalik Buterin a avut o apariție surpriză la conferința comunității din Paris EthCC de vineri. Fondatorul Vitalik Buterin a prezentat o soluție de scalabilitate pentru Plasma, un sistem de contracte smart care caută să crească puterea de procesare a blockchainului ethereum.

Soluția de scalabilitate a fost creată de Buterin și de Joseph Poon anul trecut. Este una dintre multele soluții de scalabilitate propuse până acum și lucrează creând un strat de contract smart care interacționează cu lanțul principal.

Deocamdată Plasma se află în stadiul de prototip și toți utilizatorii trebuie să descarce și să valideze fiecare contract în sistemul plasma. În prezentare, Buterin a descsris o soluție să se limiteze această procedură la o mână de puncte de date.

„Principalul beneficiu este că practic cantitatea de date pe care clienții trebuie să o proceseze scade cu mult”, a explicat Buterin.

În loc să trebuiască să descarce tot istoricul Plasma, utilizatorii pot să genereze „monede plasma” trimițând un depozit către contract. Așadar, în loc să descarce și să verifice tot, utilizatorii pot pur și simplu să urmărească jetoanele pe care le-au creat în sistem.

„Acum, utilizatorii trebuie doar să verifice disponibilitatea și corectitudinea lanțului plasma doar la anumite indexuri la care vor să cheltuiască, sau la un anumit index al oricărei monede pe care o au și de care sunt interesați”, a spus Buterin.

Creată de Buterin și de dezvoltatorii Dan Robinson și Karl Floersch, ideea nu a fost încă testată. Totuși, conform spuselor lui Buterin, acest sistem minimizat ar putea să aibă mai multe utilități importante, cum ar fi protejarea schimburilor cripto de atacuri la scară mare.

Atacul cu malware-ul de minare monero, asociat cu un furnizor de telefonie din Egipt

Niște indivizi neidentificați de la o companie de telefonie de stat din Egipt folosesc malware pentru a-i păcăli pe utilizatorii de Internet să mineze monero pentru ei.

Utilizatorii de Internet din Turcia și Siria care descarcă aplicații Windows ca Avast Antivirus, Ccleaner, Opera sau 7-Zip au fost redirecționați fără să știe către niște versiuni malițioase care conțin malware. Vineri, Universitatea din Toronto a publicat un studiu pe această temă. Raportul numește această schemă AdHose.

„Am descoperit că o serie de căsuțe intermediare din rețeaua de telefonie turcă erau folosite pentru a redirecționa sute de utilizatori care încercau să descarce programe legitime către versiuni care conțineau spyware. Am găsit astfel de căsuțe și la niște puncte de demarcație de la furnizorul de telefonie din Egipt. Erau folosite pentru a redirecționa utilizatorii către reclame afiliate și scripturi de minare de criptomonedă.”

Telecom Egipt este o companie de telecomunicații deținută de stat. Căsuțele intermediare includ dispozitivele Sandvine PacketLogic, care au fost asociate cu supravegherea guvernamentală în Turcia și Siria. Cercetătorii au descoperit în ianuarie 5700 de dispozitive afectate de AdHose.

Cei de la Sandvine au negat ehement acuzațiile și spun că nu au avut niciodată relații comerciale sau tehnologice cu vânzătorii de malware.  Purtătorul de cuvânt de la Sandvine a spus că investighează acuzațiile.

Binance oferă o recompensă de 10 milioane de dolari pe capul hackerului

După incidentul cu manipularea pieței de miercuri, care a cauzat tot felul de probleme, cei de la Binance au pus o recompensă pe capul hackerului. În total, 10 milioane de dolari au fost puși la bătaie ca să prindă hackerii și alți atacatori. Și pentru informații care ar putea să ducă la punerea sub acuzare a celor care au făcut săptămâna trecută pump-and-dump la viacoin se oferă o recompensă substanțială de 250 000 de dolari.

Săptămâna trecută ,hackerii au pompat prețul viacoin folosind conturi Binance compromise. Planul era să vândă la vârf și să lichideze rapid în bitcoin înainte să fie opriți. Conform spuselor celor de la Binance, hackerii nu au scăpat, ba chiar au pierdut bani după ce retragerile au fost oprite și tranzacțiile frauduloase au fost întoarse din drum. Cei de la Binance nu se mulțumesc doar să fi evitat atacul. Au anunțat că intenționează să îi urmăreasă pe atacatori și au apelat la ajutorul publicului.

Cei de la Binance au anunțat că oferă o recompensă de 250000 de dolari celor care le dau informații care să ducă la arestul hackerilor din 7 martie. Recompensa ar urma să fie plătită în jetoanele native ale schimbului, BNB.

Punerea sub acuzare a hackerilor este însă puțin probabilă. Deși au acționat ilegal, faptul că nu au existat victime ale atacului face o acuzare destul de puțin probabilă. Recompensa de 250000 de dolari ar putea să fie interpretată mai degrabă ca o avertizare. Cei de la Binance arată clar că astfel de comportamente nu vor fi tolerate și speră că pe viitor hackerii or să atace ținte mai ușoare.

Cei de la Google urmăresc să stopeze reclamele la ICO-uri

Conform unor rapoarte, ami multe companii care încearcă să își promoveze ICO-urile au fost restricționate. Știrea vine la doar câteva luni după ce Facebook a interzis reclamele care promovează criptomonede sau ICO-uri pe Instagram și Facebook.

Cei de la Google nu au făcut schimbări la politicile interne în legătură cu criptomonedele și cu ICO-urile. Totuși, mai multe companii care operează ICO-uri au avut performanțe mai slabe la campaniile de promovare pe Google.

O firmă de marketing care se specializează în promovarea ICO-urilor a arătat de curând fișele de performanță care dovedescs că au avut o scădere de 99% a clickurilor pe reclame în ultimele două zile.

Alte companii care rulează reclame legate de ICO-uri au avut conturile de AdWord și campaniile suspendate.

Luna trecută, un investigator senior la Manitoba Securities Comission, Jason Roy, a lăudat decizia celor de la Facebook de a interzice reclamele la criptomonede. Spune că i-a somat și pe cei de la Google să adopte o politică similară.

„Am văzut o explozie a diferitelor ICO-uri și monede care vin cu oferte nebunești. Vezi ICO-uri care strâng sume mari de bani și care nu au nimic în spate, dar membrii publicului sunt entuziasmați și aruncă cu banii”, a spus Jason Roy.