Știrile bitcoin din weekend — schimburile mari nu acceptă utilizatori noi | În weekend tranzacțiile bitcoin au întârziat din nou | Venezuela lansează propria criptomonedă | Un bancher iranian îndeamnă la adopția bitcoinului.

Binance, Bitfinex și Bittrex refuză deocamdată utilizatorii noi

Odată cu creșterea uriașă a prețului criptomonedelor, cererea a ajuns într-un punct în care schimburile de criptomonede sunt complet copleșite. Fluxul masiv de utilizatori a dus la probleme de infrastructură. Portalele de înregistrare pentru utilizatorii la schimburile cripto noi sunt închise temporar.

În a doua jumătate a lui 2017, schimburile de monedă digitală au avut un număr record de conturi nou-înregistrate. Binance a avut 250 000 de utilizatori noi pe zi. Cei de la coinbase au spus că au avut mai multe zile în care s-au creat peste 100 000 de conturi noi iar Kraken se laudă cu 50 000 de utilizatori noi pe zi.

Oprire temporară

Creșterea incredibilă a numărului de utilizatori cripto a copleșit infrastructura multor schimburi de criptomonedă. Unele, cum ar fi Kraken, au avut mari probleme cu infrastructura pe parcursul anului trecut. Drept răspuns, schimbul a dezactivat unele dintre funcțiile avansate. Aceștia au redus precizia prețului și au inițiat o revizie generală a sistemelor importante.

Bittrex este una dintre primele platforme mari care a stopat crearea de conturi noi. În luna decembrie, aceștia au trimis o alertă către utilizatori: „Am primit un număr enorm de înregistrări noi de conturi în ultimele săptămâni”, spuneau aceștia.

Pe lângă Bittrex, alte două platforme au luat hotărârea de a întrerupe crearea de noi conturi. Este vorba despre Bitfinex și Binance. Noile înregistrări sunt întâmpinate de o fereastră care anunță că a fost pusă pe pauză crearea de conturi noi.

„Vă mulțumim pentru interesul de a deschide un cont Bitfinex. Din cauza numărului extraodrinar de cereri, crearea de noi conturi a fost temporar pusă pe pauză. Bitfinex se concentrează pe deservirea traderilor profesioniști. Motivul pentru care am decis să nu mai acceptăm o perioadă conturi noi este că nu putem să subminăm calitatea serviciilor pentru traderii existenți inundând sistemul cu conturi noi, mici.”

Bittrex și Binance nu au comunicat când vor permite înregistrările noi. Bitfinex intenționează să permită noi înregistrări începând cu 15 ianuarie 2018.

Un alt weekend cu tranzacții bitcoin întârziate

Un alt weekend dificil pentru rețeaua bitcoin. Numărul de tranzacții neconfirmate a crescut din nou, iar problema scalabilității este tot mai evidentă. Nu este prima oară când apar astfel de incidente. Până la scalarea bitcoinului, astfel de probleme vor fi tot mai frecvente. Utilizatorii care setează comisioane de tranzacționare mai mici vor resimți această problemă cel mai acut. Să aștepți două zile ca rețeaua să confirme o tranzacție nu poate să fie tocmai plăcut.

Un alt weekend prost pentru tranzacțiile bitcoin

Avem peste 165 000 de tranzacții neconfirmate, iar lucrurile nu par să se îmbunătățească prea curând. Bitcoinul este prima monedă din topul criptomonedelor, dar are probleme în a opera corespunzător statutului.

Cei care nu plătesc comisioanele au parte de întârzieri serioase la tranzacții. Să zicem că utilizatorii pot să folosească un accelerator gratuit pentru a da puțină viteză, dar situația nu este nici pe departe ideală. Doar 100 de tranzacții pot fi accelerate la fiecare oră, cifră aproape neglijabilă.

Mai mult, unele acceleratoare au început și ele să perceapă comisioane pentru a accelera lucrurile. Aceste comisioane circulă între 25 și 70 de dolari.

Problema scalabilității reapare

Problemele rețelei bitcoin apar săptămână de săptămână. Minerii pot să aleagă ordinea tranzacțiilor validate pe blockchain. Pentru că ei sunt cei care păstrează comisioanele atunci când validează blocul, aleg să proceseze mai întâi tranzacțiile cu comision mai mare. Rețeaua bitcoin este tot mai aglomerată, iar minerii ajung cu greu la tranzacțiile cu comisioane mici, care stau blocate în mempool, sau cum îi spun utilizatorii, în purgatoriul tranzacțiilor.

În trecut, chiar și tranzacțiile cu comisioane foarte mici ajungeau să fie procesate în weekend, când numărul tranzacțiilor era mai mic, iar mempool-ul se golea. De mai multe luni, acest lucru nu se mai întâmplă.

Venezuela lansează o monedă bazată pe petrol

Președintele Venezuelean Maduro a comandat emiterea a 100 de milioane de petros, o criptomonedă națională bazată pe petrol. Acesta a spus că fiecare Petro va avea valoarea unui singur baril de petrol.

„Am comandat 100 de milioane de petros, bazată pe resursa națională. Fiecare petro va avea valoarea unui baril de petrol venezuelean.”, a spus acesta

Prima întâlnire națională a minerilor de monedă petro va avea loc pe 14 ianuarie, atunci când se va publica și lucrarea albă.

Problemele masive de hiberinflație din Venezuela au dus la scăderea încrederii în moneda națională, bolivarul. Acest lcucru a făcut ca o parte consistentă din populație să apeleze la tehnologie și să folosească bitcoinul pentru tranzacții mai stabile. Unii economiști au vorbit despre „bitcoinizarea venezuelei”.

Și în alte țări lovite de hiperinflație cum ar fi Zimbabwe, s-a resimțit răspândirea adopției bitcoin.

Bancher iranian – „Monedele digitale…dau formă viitorului bancar”

Un bancher iranian important susține monedele digitale. Masoud Khatouni, membru senior la cea mai mare bancă iraniană, a îndemnat autoritățile să accepte și să recunoască bitcoinul și alte criptomonede în sistemele bancare naționale. Conform adjunctului de la banca iraniană Meli, „Iranul trebuie să recunoască formal activitățile cu monede digitale, care dau o formă viitorului bancar. Băncile însele trebuie să intre în acest domeniu și să le folosească.”

Cu toate acestea, alți bancheri Iranieni sunt de altă părere. Guvernatorul Băncii Centrale Iraniene și directorul de tehnologii inovative au îndemnat cetățenii să fie precauți când lucrează cu monede digitale.

Khatouni crede însă că Iranul ar putea să beneficieze de monedele digitale, mai ales că s-au confruntat în mai multe rânduri cu sancțiunieconomice. Oficialul a spus că „nu ar trebui să existe nici un fel de limitări” la utilizarea criptomonedelor. În acest fel, companiile vor putea să beneficieze de avantajele criptomonedelor, cu încredere și în mod transparent.

Se crede că statele din Orientul Mijlcoiu caută să creeze un cadru legislativ pentru monedele digitale până în septembrie anul acesta.