Un student anonim a publicat pe Reddit o situație complicată legată de criptomonede. El a susținut că anul trecut a investit 5,000$ în Ethereum prin intermediul platformei Coinbase. Prin investiții în diferite criptomonede, el a reușit să ajungă la un portofoliu de 800.000$ în decembrie 2017.

Scăderea prețurilor cripto și câteva investiții proaste au provocat scăderea portofoliului său la doar 125.000$. În prezent însă, el se confruntă cu problema impozitelor.

Studentul susține că locuiește în California și nu a declarat veniturile obținute din cripto către fisc (IRS). Platforma Coinbase a transmis utilizatorilor o evaluare a taxelor pe care le datorează, conform procedurilor interne. Respectivul student ar trebui să plătească în prezent 400,000$ în baza tranzacțiilor efectuate în 2017.

În postarea sa

studentul admite că a neglijat să aloce bani pentru taxe, deoarece “nu i s-a spus că este necesar.” El susține că toată activitatea sa de tranzacționare a fost cripto-to-cripto tranzacții. Având în vedere că nu a transformat niciodată criptomonedele în numerar, nu dispune de bani pentru a plăti o asemenea sumă. El susține că lucrează la Barnes & Noble cu jumătate de normă și este plătit cu 12$/oră.

A cerut comunității Reddit sfaturi cu privire la situația în care se află, deoarece nu au plătit niciun fel de taxe sau nu au depus declarații pentru anul 2017.

cryptocoin

Răspunsurile primite la postare de student au fost un amestec de sfaturi pragmatice și reproșuri. Principala recomandare a fost să angajeze

“un contabil profesionist și să nu mai piardă timpul încercând să obțină sfaturi gratuite”.

Impozitarea criptomonedele este un subiect complicat

În Statele Unite, situația impozitelor când vine vorba de criptomonede este un subiect complicat. Până anul trecut, IRS nu a acordat prea multă atenție subiectului, dar creșterea profiturilor de la sfârșitul anului trecut a schimbat situația.

Un sondaj Twitter recent a relevat că doar 19% dintre cei 9.339 respondenți au declarat că

“au depus declarațiile și au plătit impozitele”. Din păcate, 53% au susținut că autoritățile “nu mă vor prinde niciodată”.

În luna aprilie, Tom Lee de la Fundstrat Global Advisors a estimat că cifrele de impozitare cripto sunt semnificative. El a apreciat că în total, utilizatorii americani datorează impozit pe profit de 25 de miliarde de dolari.

Săptămâna trecută, fostul congresman american, Ron Paul, a susținut într-un post de blog că

scutirea de la impozite a tranzacțiilor cu metale prețioase și criptomonedelor ar fi un prim pas pentru a “pune capăt nebuniei noastre monetare”.