Pang Huadong, fostul vicepreședinte JPMorgan Chase din America de Nord, este în prezent consilier în cadrul Institutul Asiatic Blockchain. A declarat pentru China Economic Times că, în opinia sa, tehnologia blockchain este cheia pentru restabilirea încrederii în sistemul economic global.

Pang Huadong a ocupat poziția în cadrul gigantului JPMorgan Chase în perioada crizei economice mondiale din 2008.

”Când am început să lucrez în cadrul JPMorgan în 2007, 13 persoane gestionau insturmente financiare în valoare de peste 40 miliarde de dolari. În 2008, în perioada crizei financiare, pierderile zilnice medii au fost de 300 milioane de dolari. Atunci am înțeles că tehnologia blockchain poate fi cheia pentru evitarea următoarei crizei financiare mondiale”.

Cu toate că tehnologia se afla la într-un stadiu incipient, perspectivele sale de viitor sunt nelimitate.

Aspectul esențial este capacitatea sa de a crea sisteme fără intermediari și transparente. Acestea pot reduce riscurile financiare globale și de a stabili ”mecanisme de încredere la cele mai mici costuri”.

Poziția lui Pang Huadong despre faptul ca tehnologia blockchain este cheia evitarii unei noi crize financiare

Pare a fi adoptată treptat și de China, guvernul chinez o integrează treptat în sectoarele politice, academice și financiare.

Săptămâna trecută, Ministerul de Știință și Tehnologie din China a raportat că va conduce un grup de studiu internațional. Acesta va fi canalizat pe tema standardizării Internet of Things (IoT) și tehnologiei blockchain.

De asemenea, Ministerul IT a propus adopția unor legi care să faciliteze inovația în acest domeniu și să optimizeze integrarea.

Orașul Nanjing, capitale provinciei Jiangsu, a anunțat că a lansat un fond de investiții blockchain în valoare de 10 miliarde de yuan (aproximativ 1.48 miliarde de dolari).

Anunțul a fost realizat în cadrul Summit-ului Industrial Public Chain (IPCS). Acolo au participat atât secretarul adjunct al Partidului Comunist chinez, cât și reprezentanți ai companiilor și organizațiilor guvernamentale de cercetare.

The People’s Bank of China (PBoC) a înregistrat luna trecută mai multe patente pentru un sistem bazat pe blockchain care să tokenizeze cecurile și un portofel digital.