Tehnologia de supraveghere NASDAQ este disponibila pentru exchange-urile de criptomonede. O echipă de 20 de persoane contribuie la asigurarea unei mai bune securități pentru identificarea modelelor de tranzacții frauduloase pentru a ajuta la reducerea incidentelor de fraudă.

Schimburile eligibile vor avea acces gratis la tehnologia de supraveghere Nasdaq. Tehnologia este utilizata de gigantul financiar pentru a verifica clienții pe baza volumului de tranzacționare. Software-ul este conceput pentru a nu permite manipularea și frauda.

La acest momentul, șapte schimburi de criptomonede au trecut testul până acum. Un reprezentant Nasdaq a vorbit cu Forbes, numind doar două dintre schimburile selectate, Gemini și SBI Virtual Currency. În mod special, tehnologia Nasdaq este deja utilizată pentru atragerea investitorilor instituționali și a traderilor.

Tony Sio, șeful departamentului de supraveghere a schimburilor și reglementărilor Nasdaq, a discutat întrebările pe care trebuie să le adreseze fiecărui schimb de criptomonede. El a spus

“Din punct de vedere istoric, nu facem un proces atât de vast de examinare pentru clienții noștri, deoarece sunt bine cunoscuți. Dar, pe măsură ce am început să lucrăm cu nume mai puțin cunoscute, companii noi, am realizat că trebuie să facem acest proces de verificare “.

Tehnologia de supraveghere NASDAQ

Intr-o prezentare generala a fost specificat modul în care compania clasifică clienții săi de schimb de criptomonede dupa trei criterii

  • Model de afaceri
  • KYC / AML
  • Guvernanta si Controlul schimbului

Acest lucru arată că Nasdaq este preocupat de cine utilizează activele cripto și cum sunt utilizate aceste active.

Deși Bursa de Valori din New York și-a început deja colaborarea cu Microsoft și Starbucks pentru a-și lansa propriul exchange – Bakkt, orientările pentru exchange-uri propuse de Nasdaq sunt în prezent limitate la furnizarea de suport tehnic .

Tony Sio a mai comentat

“Obiectivul nostru este sa colaboram cu cripto, pentru ca este o clasă de active in crestere. Deci, ne străduim să oferim tehnologia de supraveghere pentru a ajuta clienții noștri pe măsură ce se dezvoltă piața “.