Bank of America, a doua cea mai mare bancă din S.U.A., a testat blockchain-ul Ripple și este posibil să aibă planuri viitoare pentru tehnologie. Proiectul a fost păstrat confidențial, fiind dezvăluit doar faptul că Bank of America a făcut parte din Grupul de coordonare globală a plăților Ripple.

Purtătorul de cuvânt al Ripple a refuzat să furnizeze detalii despre pilot, iar Bank of America a refuzat să comenteze.

vinde bitcoin

“Bank of America a făcut parte din Grupul de coordonare globală a plăților Ripple din 2016 și am făcut un pilot cu ei”,

a fost tot ce a declarat purtătorul de cuvânt al Ripple.

Soluție bazată pe tehnologia descentralizată 

Banca este un membru al grupului director care recomandă reguli și standarde pentru Ripplenet, o rețea dedicată instituțiilor financiare. Reprezentanții băncii au declarat anteriior că nu au planuri de dezvoltare a tehnologiei blockchain. Aparent, portofoliul de brevete blockchain al Bank of America există doar pentru a permite o modificare a strategiei în caz de nevoie.

Cu toate acestea, la începutul acestei luni, banca a postat un anunț de angajare pentru un manager de produse care va conduce echipa pentru un „proiect Ripple”.

Proiectul a fost descris drept „o soluție bazată pe tehnologia descentralizată pentru plățile transfrontaliere comercializate către clienții GTS.” GTS reprezintă serviciile de tranzacții globale, o divizie a Bank of America care lucrează cu departamentele de trezorerie ale marilor companii și instituții financiare.

Proiect pilot bazat pe xCurrent

În decembrie 2018, șeful de dezvoltare al Ripple pentru regiunea Asia-Pacific a realizat o prezentare în cadrul unui seminar convocat de FMI.

Secțiunea de prezentare dedicată serviciului xCurrent de la Ripple a inclus un slide intitulat „O imagine a clienților noștri.” Logo-ul pentru Bank of America Merrill Lynch apare alături de alte 15 instituții financiare de pe tot globul.

Prezentarea a fost publicată ulterior pe IMF.org și a circulat recent pe Twitter. xCurrent, serviciul pe care Bank of America pare să-l fi testat, nu implică criptomoneda XRP.

Clienții sistemului de plată xCurrent includ American Express, Santander și PNC.

În august, gigantul bancar spaniol Santander a dezvăluit că xCurrent va permite primele transferuri internaționale online în SUA pentru unii dintre clienții săi din America Latină care utilizează produse Ripple.