Site-ul ClaimBitcoinGold a apărut cu mai bine de o săptămână înainte de bifurcație. Pe site (nu dăm link-ul, dar dacă sunteți curioși îl puteți vedea în poză la finalul articolului) vi se explică detaliat cum puteți, chipurile, să primiți noul altcoin bitcoin gold dacă vă introduceți seed-ul de la portofel. Trebuie să fiți atenți, pentru că site-ul nu este legitim și nu face altceva decât să intre în posesia datelor voastre de portofel, ca mai târziu să vi-l golească. După ce vă introduceți datele, suteți redirecționat către un portofel bitcoin gold fals, unde vă apare o balanță falsă.

Am mai discutat și săptămâna trecută despre escrocheria ClaimBitcoinGold. Dacă înainte de bifurcație era oarecum evident că nu aveți cum să primiți niște monede pentru care nici nu există încă blockchain, acum poate este mai greu de identificat faptul că nu sunt serioși.

În orice caz, regula de bază este să nu introduceți seed-ul portofelului pe site-uri pe care nu le cunoașteți sau în portofele fantomă.

Nu este singura țeapă de acest fel. Aceste atacuri se numesc phishing și sunt metode prin care niște escroci vă conving, printr-o metodă sau alta, să vă introduceți date importante ale portofelului într-un câmp nesecurizat. Mai târziu, acestea sunt trimise către hoți, care pot să acceseze portofelul și să vă fure banii.

În trecut, mai mulți utilizatori au primit mesaje de tipul „Verificăm securitatea portofelului / Facem update la portofel. Pentru securizarea banilor, introduceți parola privată/seed-ul la link-ul X.”

Aceste mesaje vin sub tot felul de forme și sub tot felul de formulări. Au fost trimise prin SMS, pe email și, în puține ocazii chiar pe rețelele de socializare, pe pagini „oficiale” de Twitter sau Facebook. Uneori sunt mai greu de identificat, alteori sunt escrocherii evidente, cu greșeli de limbă și platforme neîngrijite. În cele mai multe cazuri, așa cum este și cazul ClaimBitcoinGold, hackerii fac ceva eforturi. Platformele par uneori veridice.

Vă recomandăm să nu postați link către ClaimBitcoinGold pe platformele de socializare sau pe bloguri. Nu o faceți nici cu cele mai bune intenții de a-i avertiza pe alții. Ar fi bine ca atunci când căutați cum să obțineți bitcoin gold să nu dați click pe acest site. Toate acestea sunt metode prin care veți crește popularitatea în motoarele de căutare. Site-ul va deveni mai accesibil și pentru alți utilizatori care poate sunt mai puțin informați.  GoanaDupăBitcoin a creat un tichet către Google și Twitter în care reclamă acest website.

Poate vreți totuși să vă avertizați prietenii pe rețelele de socializare sau pe email. Puteți să dați share la articolul nostru. În acest fel, susțineți un website legitim, în locul unor escroci. În plus, duceți mai departe o informație importantă.

claimbitcoingold