Tether confirmă că a încheiat relația cu auditul | Cea mai recentă ceremonie Zcash a folosit deșeuri de la Cernobâl | Directorul de la Starbucks ține la blockchain, nu e interesat de bitcoin | Roubini reafirmă criticile aduse criptomonedelor. Spune despre blockchain că este „o exagerare”
Tether confirmă că a încheiat relația cu auditul
Tether, cei care emit criptomoneda raportată la dolarul american, au spus că au încheiat relația cu firma de audit Friedman. Au făcut declarația sâmbătă după-amiaza prin purtătorul de cuvânt.
Comunicatul lor confirmă suspiciunile celor care au făcut investigații online și ridică întrebări în legătură cu finanțele companiei.
Cei de la Friedman au făcut auditul pentru Tether, care are legături strânse cu schimbul de criptomonedă Bitfinex. Criticii celor două companii au spus că Tether a emis monede „aiurea, din nimic” pentru a crește prețul bitcoin la schimburi.
Din declarațiile purtătorului de cuvânt nu este clar cine a luat decizia de a încheia colaborarea.
„Confirmăm că relația cu Friedman s-a încheiat. Ținând cont de procedurile chinuitor de detaliate pe care le făcea Friedman la balanțele relativ simple ale Tether, a devenit clar că un audit corespunzător nu mai poate fi făcut într-o perioadă de timp rezonabilă. Tether este prima companie din ecosistem care trece prin acest proces și caută să atingă un nivel de transparență. Nu există un precedent care să ghideze procedurile și nici niște indici după care să ne măsurăm succesul.”
Compania rămâne „dedicată acestui proces”, a adăugat purtătorul de cuvânt.
Entuziaștii mai vigilenți de pe Twitter își puneau întrebări despre relația dintre cele două companii încă de săptămâna trecută. Aceștia au spus că Friedman a scos numele celor de la Bitfinex din lista clienților, pe site-ul oficial.
Conform unui raport preliminar publicat în luna septembrie, Friedman a spus că cei de la Tether au 442,9 milioane de dolari, bani gheață, în rezervă, cu care să susțină emiterea de USDT. Cifra nu a trecut printr-un audit complet și venea cu nenumărate stipulații.
Cea mai recentă ceremonie Zcash a folosit deșeuri de la Cernobâl
Dezvoltatorii care lucrează la criptomoneda orientată către anonimitate, zcash, au folosit deșeuri nucleare de la Cernobâl în cadrul celei mai recente ceremonii.
Dezvoltatorii Ryan Pierce și Andrew Miller au organizat cea mai nouă ceremonie „Powers of Tau” în weekend și au folosit deșeuri nucleare pentru a genera numere aleatorii.
„Power of Tau este o ceremonie a generării și debarasării în siguranță de „deșeuri toxice”. Așadar, ce metodă mai bună există de a genera entropie decât cu deșeuri radioactive?”
Pentru a se asigura că evenimentul rămâne unul privat, acesta a avut loc la 900 de metri deasupra nivelului mării, într-un avion privat mic care a zburat în spațiul aerian dintre statele americane Illinois și Wisconsin.
Miller a spus că un moderator radioactiv de grafit a fost sursa pentru radiațiile de nivel mic gamma și beta. Grafitul vine de la fabrica nucleară Cernobâl, care a suferit un accident catastrofal în 1986. Un tub Geiger conectat la mai multe generatoare a convertit pulsații radioactive în cifre, care au fost mai apoi încorporate în cod.
„Sursa de entropie a fost un generator de numere aleatorii bazat pe hardware care a folosit un tub Geiger și o sursă radioactivă, construite de programatorul Ryan Pierce”, a spus Miller.
Grafitul emitea nivele foarte mici de radiații, „mult sub nivelul care ar restricționa transportul aerian și fără riscuri”, după spusele lui Miller. De fapt, cantitatea de radiații emisă este doar de câteva ori mai mică decât nivelul de radiații pe care oamenii îl primesc pe pământ.
În timpul ceremoniei, dezvoltatorii au luat măsuri extreme pentru a se asigura că nimeni nu poate să compromită codul.
Directorul de la Starbucks ține la blockchain, nu e interesat de bitcoin
Directorul de la Starbucks Howard Shultz a spus că lanțul de cafenele plănuiește să încorporeze tehnologia blockchain și monedele digitale în strategia de plăți pe termen lung și spereă să „extindă relațiile cu clienții digitali”.
Schultz nu crede însă că bitcoinul va juca un rol în această strategie. A spus că după părerea lui bitcoinul nu o să fie „o monedă, nici azi nici pe viitor”.
Acesta a clarificat că Starbucks nu dezvoltă o monedă digitală și nu anunță o investiție în blockchain sau criptomonede, dar ar vrea să se folosească de statura sa pentru a oferi credibilitate noilor tehnologii.
Conform rapoartelor, acesta a spus: „Intrăm într-o nouă eră, în care tehnologia blockchain va oferi un nivel semnificativ monedelor digitale, care o să aibă aplicabilități pentru clienți…. Suntem într-o poziție în care putem să creăm un loc de încredere și legitim în care aceste monede să fie acceptate și poate să profităm de platformele de plăți digitale pe care le-am creat.”
Platforma la care Schultz se referă este aplicația de plăți mobile lansată în 2015, care le pemrite consumatorilor să plătească și să facă comenzi prin aplicație, obținând mici recompense.
Roubini reafirmă criticile aduse criptomonedelor. Spune despre blockchain că este „o exagerare”
Nouriel Roubini, fostul economist din administrația Clinton care a prezis criza financiară din 2008 a spus că urmează o revoluție în industria financiară, dar blockchainul este „un vis utopic netestat”, nu un catalizator.
Într-un editorial publicat de Project Syndicate Friday, Roubinia spus că potențialul blockchainului este exagerat și spune că ideea că banii fiat or să fie înlocuiți de criptomonede este „cu totul idioată”.
Roubini a făcut comentarii publice dure despre bitcoin și în trecut, despre care a spus că este „o schemă piramidală” și o bulă. Cel mai nou articol însă atacă și tehnologia de la bază.
Profesorul de la Universitatea din New York, care a avut o funcție și la Fondul Monetar Internațional, la Rezerva Federală și la Banca Mondială, a spus că cei care susțin blockchainul greșesc când îl compară cu Internetul.
Spre deosebire de Internet, a scris acesta, accesibilitatea blockchainului lipsește și are doar o aplicație – criptomonedele, care după părerea lui sunt un experiment fără succes bazat pe ideea falsă că nu pot să fie devalorizate de bănci și guverne.
„Conform promoterilor săi, bitcoinul are o limită de 21 de milioane de unități, așa că nu poate să fie devalorizat la fel ca banii fiat. Ideea este frauduloasă, dacă ținem cont că deja a avut trei bifurcații – bitcoin cash, litecoin și bitcoin gold. În plus, sute de alte criptomonede apar zi de zi, împreună cu escrocheriile cunoscute sub numele de ICO, făcute să evite legile securităților.”
Acesta a pus și problema că monedele digitale sunt precare pentru că le lipsește valoarea inerentă pe care o au banii fiat, prin cetățenii care plătesc taxe.
Și George Soros, miliardarul controversat care a dat peste cap Banca Centrală a Marii Britanii la începutul anilor 90 a fost de aceeași părere.
Săptămâna asta, într-un discurs la Davos, acesta a spus că monedele digitale sunt un termen impropriu, pentru că faptul că nu au o valoare stabilă le exclude din familia criptomonedelor.
Spre deosebire de Roubini, Soros a lăudat însă tehnologia blockchain în discursul său. A spus că plănuiește să aplice tehnologia pentru a-i ajuta pe migranți. Nu a oferit mai multe detalii despre aceste planuri.