Categorii: Internationale

Thailanda legalizează șapte criptomonede

Comisia de Supraveghere a Burselor din Thailanda a publicat noul proiect de lege cu privire la criptomonede și ICO-uri ce urmează să intre în funcțiune până la sfârșitul acestei luni, legalizând astfel șapte criptomonede:

”Comisia permite tranzacționarea a șapte criptomonede ce pot fi folosite pentru ICO-uri sau pot fi tranzacționate în cadrul exchange-urilor contra monedei naționale baht. Acestea sunt bitcoin, ethereum, bitcoin cash, ethereum classic, litecoin, ripple și stellar”.

În conformitate cu declarațiile directorului comisie, noile reglementări acoperă activitățile derulate de ICO-uri, exchange-urile cripto, firmele de brokeraj și alte instituții care derulează activități de vânzare și cumpărare de criptomonede. De asemenea, criteriile de aprobare a celor șapte criptomonede ce vor putea fi tranzacționate legal au fost ”credibilitatea, lichiditate și faptul că nu promovează secretizarea”.

Toate instituțiile ce derulează activități asociate trebuie să se înregistreze în termen de 90 de zile și să achite taxele prevăzute de noile reglementări, fiind menționat faptul că doar companiile înregistrate în Thailanda și cu un capital social minim de 30.000$ (1 milion baht) pot obține licența de operare.

Pentru licențiere, companiile trebuie să achite taxe de înregistrare de aproximativ 150.000 $ (5 milioane baht) și impozite ulterioare ce variază între 0.001% din volumul de tranzacționare pentru brokeri și 0.002% pentru exchange-uri.

În ce privește ICO-uri, emitenții de tokenuri trebuie să ”declare clar ce tip de tokenuri oferă, precum și informații cu privire la modul în care fondurile vor fi investite”.De asemenea, trbeuie să aibă un capital social de minim 150.000$ și sunt obligați să raporteze cu privire la evoluția proiectului timp de minim un an. Când vine vorba de sumele colectate, pentru investitorii tip persoane fizice este stabilită o limită de 9000$ (300.000 baht) per proiect sau maxim 70% din valoarea totală a tokenurilor oferite.

Pedepsele pentru ICO-urile ilegale includ amenzi de minim 15.000 $ (500.000 baht) și maxim dublul valorii tokenurilor vândute ilegal, precum și până la 2 ani de închisoare.

Ike

Postari recente

Tether planifică lansarea unei criptomonede stabile bazată pe yuanul chinez

Unul dintre acționarii BitFinex, Dong Zhao, a anunțat pe WeChat că Tether va lansa în curând o nouă criptomonedă stabilă… Citeste mai mult

3 ore

Casa Albă susține că criptomonedele sunt folosite pentru achiziționarea de droguri

Casa Albă a emis două avertizări privind achizițiile de droguri în SUA, facand referiri specifice la rolul criptomonedelor în astfel… Citeste mai mult

5 ore

Ucraina: operațiune de minare cripto ce a pus în pericol o centrală nucleară

Serviciul de Securitate din Ucraina (SBU) a descoperit o operațiune de minare a criptomonedelor într-una dintre centralele nucleare ale țării.… Citeste mai mult

9 ore

Kraken listează BAT și Waves

Platforma exchange Kraken a anunțat că a adăugat suport pentru Basic Attention Token (BAT) și Waves (WAVES.) Utilizatorii platformei vor… Citeste mai mult

9 ore

Sinteza cripto 21 August – Gemenii Winklevoss, interesați să se alăture asociației Libra – Vitalik Buterin avertizează că blockchain-ul Ethereum este ”plin”

Gemenii Winklevoss, interesați să se alăture asociației Libra Fondatorii exchange-ului Gemini, Tyler și Cameron Winklevoss, au declarat că sunt deschiși… Citeste mai mult

o zi