Un grup de companii din industria blockchain și-au unit forțele pentru a crea un nou incubator pentru startup-uri la Paris, Franța. Cunoscut drept „The Garage”, proiectul urmărește să îmbunătățească poziția Europei în industria globală a blockchain-ului.

Sediul incubatorului ocupă peste 5000 de metri pătrați pe trei etaje în centrul Parisului. Locația oferă acces facil la proiectul ce dorește să devină un hub blockchain european.

Fondatorii incubatorului sunt Starchain Capital, Dune Networks și The Family

Starchain Capital este o companie de tip venture capital concentrată pe startup-uri care experimentează cu tehnologia blockchain. Fondatorul Cyril Paglino a afirmat că a devenit interesat de industria descentralizată după ce proiectul său anterior, Tribe, a fost respins de Apple App Store.

Dune Networks este un fork al blockchain-ului Tezos, destinată aplicațiilor pentru companii și afaceri mari. The Family este un start-up care se concentrează pe servicii de consultanță și educație.

Printre particpanții la proiectul ”The Garage” se numără reprezentanți ai proiectelor Elite Chain, Ticket721 și Ipocamp.

Beneficiile incubatorului The Garage

Ideea incubatorului este de a oferi start-up-urilor blockchain și cripto ajutorul necesar pentru a genera tracțiune. The Garage va oferi sprijin financiar, consultanță de marketing, precum și cursuri de programare. De asemenea, va pune la dispoziția participanților un site cu resurse necesare pentru sprijinirea proiectelor. Dezvoltatorii vor avea astfel la dispoziție un spațiu unde să poată face schimburi de idei și se pot ajuta reciproc.

Planul este ca cel puțin 25 de start-up-uri să fie ajutate în fiecare an să obțină sprijin din partea marilor companii pentru a-și implementa proiectele. Acest lucru va aduce beneficii pe termen lung industriei blockchain, inclusiv prin creșterea profiturilor.

Paglino a explicat obiectivele The Garage:

„Ideea este să ai un loc în care oamenii să se poată întâlni și să învețe … Blockchain este destul de abstract pentru majoritatea oamenilor. Un hub în centrul Parisului va semnala că se întâmplă lucruri importante în această industrie. Este ca o ancoră. “

CryptoZZ