În mai puțin de o săptămână, pe 15 mai, rețeaua bitcoin cash va face un upgrade la dimensiunea de bază a blocului, de la 8MB la 32MB. În plus, va reactiva și va adăuga niște OP_Codes la baza de cod. Au mai rămas doar câteva zile și sunt câteva lucruri pe care deținătorii de BCH și operatorii de noduri pline ar trebui să le știe înainte ca upgradeul să aibă loc marțea viitoare.

Rețeaua bitcoin cash urmează să aibă cea mai mare creștere a dimensiunii blocului făcută vreodată. Upgradeul va crește dimensiunea blocului de patru ori pe 15 mai 2018. Echipa de dezvoltatori a adăugat de asemenea niște OP_Codes ale lui Satoshi, iar bifurcația va crește de asemenea dimensiunea implicită de data-carrier la 220 de bytes. Dacă nu rulezi un nod plin BCH, nu ai mare lucru de făcut, în afară  de faptul că nu ar trebui să tranzacționezi în perioada în care se face upgrad.

Activația bifurcației va folosi metoda Median Time Past

Bifrucația BCH din 15 mai va fi similară cu cele activate pe 1 august și cu bifurcația DAA care a avut loc în luna noiembrie a anului trecut. Asta înseamnă că activarea va avea loc pe 15 mai, dar nu va exista o dimensiune clară a blocului, pentru că upgradeul o să se activeze în baza Median Time Past – MTP. Inițierea bifurcației ferme va începe marți, pe 15 mai, la ora 14:00, ora României. Upgradeul nu va fi implementat până când timbrul de timp MTP și procesarea celor 11 blocuri egale sau mai mari de 1 526 400 000 are loc. După aceast0ă perioadă, după următorul bloc, upgradeul la 32MB va intra în rețeaua bitcoin cash.

Clienții cu noduri pline și minerii trebuie să facă update la program

Operatorii de noduri trebuie să facă upgrade cât mai curând, înainte să înceapă bifurcația. Utilizatorii ABC pot să descarce ultima versiune Bitcoin ABC 0.17.1, iar cei care operează alte noduri pline ca bitcoin unlimited sau XT ar trebui să facă upgrade la client care susține creșterea la 32MB. În acest moment, dacă ne uităm la cel maidominant client BCH, Bitcoin ABC arată că majoritatea nodurilor au făcut deja upgrade la cea mai nouă versiune 0.17.1 ABC. Operatorii de noduri pline și minerii trebuie să își facă upgrade la software pentru a participa în timpul și după schimbarea rețelei.

Ar fi bine să nu faceți tranzacții BCH pe 15 mai

Utilizatorii de zi cu zi nu trebuie să facă cine știe ce, în afară de faptul că trebuie să rămânăla curent cu evenimentele legate de bifurcație. Este important de spus că cel mai bine ar fi să nu tranzacționeze în perioada activării. Asta înseamnă că nu trebuie să trimiți bani de 15 mai și că trebuie să aștepți ca bifurcația să se încheie.

Este o măsură mai precuată să fiți cu ochii pe orice update oferit de schimbul sau furnizorul de portofel, ca să vă asigurați că platforma pe care o folosiți acceptă schimbările din rețea.

Așadar, pe 15 mai, dacă aveți banii într-un schimb sau într-un portofel non-custodial, trebuie doar să aveți răbdare până se încheie bifurcația.

Bifurcația din noiembrie anul trecut arată că nu ar trebui să apară complicații

Ultima bifurcație de acest tip a avut loc în luna noiembrie și a fost de succes. De atunci și până acum, Algoritmul de Ajustarea Dificultății a mers fără cusur. Creșterea la 32MB o să fie cu mult mai mare decât dimensiunea curentă, iar acest upgrade va fi cel mai probabil un moment istoric pentru upgradeurile la consensul blockchainului public.