Un video viral face valuri în comunitatea bitcoin – un bărbat misterios a intrat în cadru în timp ce directoarea rezervei federale făcea declarații în fața congresului. Bărbatul ținea în mână un semn pe care scria ”Cumpărați Bitcoin ! ”

În timp ce Janet Yellen vorbea în fața congresului american, bărbatul, cunoscut astăzi ca ”tipul cu semnul bitcoin” era la nici doi pași de ea. A devenit erou după ce a atras toată atenția asupra lui, pentru a promova ”moneda poporului”.

Materialul a devenit rapid viral. Nu doar entuziaștii bitcoin s-au bucurat. Mai multe platforme media au remarcat evenimentul. CNBC a scris pe Twitter: ”Cineva ținea un semn pe care scria ”Cumpărați bitcoin” în timpul declarației lui Yellen în fața Congresului”

La scurt timp după ce tipul cu semnul bitcoin a devenit viral, un trader de pe Twitter a spus că îl cunoaște. Într-o nouă fotografie cu semnul, tipul a făcut publică adresa lui de porotofel. În curând, donațiile au început să curgă. În acest moment, s-au strâns deja donații de6.87948688 BTC (în jur de 14 000$).

Tipul cu semnul bitcoin are deja fani

Pe lângă asta, are posibilitatea să câștige și mai mulți bani. Pe Twitter, diverși bitcoineri au început să liciteze pentru cartonul pe care l-a folosit. Până acum, cea mai mare sumă a fost de 2,6 BTC. Unii utilizatori s-au oferit chiar să îi cumpere cravata.

Tipul cu semnul bitcoin a vizitat mai târziu grupul non-profit CoinCenter și a făcut poze cu cartonul, care se pare că ar putea să fie la rândul lor vândute cu 5000$.

Nu este prima oară când un bitcoiner este plătit pentru că a atras atenția asupra bitcoinului la televizor.

În 2013, un student a intrat în cadru în timp ce cei de la ESPN filmau știrile. A fluturat un carton pe care scria ”Salut mama, trimite-mi bitcoin” . Pentru că printase și un cod QR, mai mulți utilizatori i-au trimis bitcoini în portofel. A  strâns în scurt timp mai bine de 20 000 de dolari.

Atenție la țepe

Materialul video cu Tipul cu semnul bitcoin au devenit virale. La fel și fotografia cu adresa bitcoin, care a fost dată mai departe. Cea originală, postată pe Twitter de prietenul lui, a fost ștearsă. Chiar și așa, scammeri încearcă să dea mai departe versiuni editate în Photoshop, în care adaugă propria lor adresă.

Cei care vor să îi doneze bitcoini, pot să o facă la adresa reală, aici: 1GwtZF9QFKWNqCRHLx1Y9adGcrhQSUnNfY.

Sursa – CryptoCoinsNews https://www.cryptocoinsnews.com/bitcoin-sign-guy-nets-6-btc-viral-photobomb/