Compania imobiliară BrickMarket a tokenizat și a vândut pe blockchain o clădire situată în Zurich. Imobilul este localizat pe prestigioasa stradă Banhofstrasse și valoarează 134 de milioane de dolari.

BrickMarke a emis tokenuri ce reprezintă ”acțiuni” de proprietate a clădirii. Acestea au fost vândute persoanelor care doresc să câștige o parte din veniturile din închiriere ale imobilului. De asemenea, ei pot beneficia de orice creștere a valorii proprietății.

Clădirea este situată într-o zonă foarte scumpă a orașului Zurich și include spații de birouri și un magazin Swatch la parter.

Tokenizarea proprietatilor – un trend in Elvetia

Fostul proprietar este o companie numită RFR Holding, care va păstra în continuare o versiune de proprietate după această vânzare. Termenii au impus ca RFR să primească 20% din oferta totală de tokenuri emise de BrickMarket. În acest mod, compania va deține în continuare parte din imobil și va încasa venituri pasive din închirierea acesteia.

Clădirea din Bahnhofstrasse este prima dintr-un portofoliu imobiliar al BrickMark ce vor fi tokenizate și vândute pe blockchain. Compania plănuiește să construiască o afacere imobiliară bazată pe blockchain, care ar putea valora peste 1 miliard CHF.

Tokenurile BrickMark se bazează pe blockchain-ul Ethereum și folosesc contractele inteligente pentru a stabili drepturile detaliate ale deținătorilor. Acestea vor include creanțe definite în mod clar cu privire la veniturile din chirie și participarea la creșterea valorii a portofoliului.

Ce este ethereum?

BrickMark este cea mai recentă companie imobiliară ce folosește tehnologia blockchain în industria real-estate. Anul trecut, un consorțiu condus de blockimmo a transformat o clădire elvețiană în acțiuni digitale și a vândut o participație de 20% investitorilor din blockchain.

Mai recent, compania WeCan, a optat pentru tokenizarea proprietatilor. Cu sediul la Geneva, a tokenizat două proprietăți în Portugalia, în valoare de 11 milioane de euro.

CryptoZZ