Site-ul de analiză Cointelligence a analizat contractele inteligente ce stau la baza tokenului LEO emis de Bitfinex. Specialiștii susțin că entitatea care controlează tokenul are posibilitatea de a emite noi tokenuri și a le distruge pe cele existente, indiferent unde sunt stocate.

Tokenul LEO

Bitfinex, unul dintre cele mai mari platforme cripto din industrie, a emis tokenul LEO în luna mai. Compania a vândut tokenuri în valoare de 1 miliard de dolari în cadrul vânzării private.

Decizia de a lansa Tokenul LEO s-a bazat pe problemele financiare pe care exchange-ul le-a avut în ultimele luni.

Conform unui proces intentat de procuratura din New York, Bitfinex a fost nevoit să împrumute 850 milioande dolari de la compania Tether.

  • Urmareste si:

După ce judecătorul a ordonat Tether să nu mai împrumute bani exchange-ului, platforma a fost nevoită să găsească soluții alternative.

Posibilitatea unei fraude de milioane de dolari

Cointelligence descompune părțile de cod care demonstrează modul în care tokenul poate fi manipulat de proprietar în orice fel. Astfel, contractul de controlor permite entității din spatele tokenului să transfere, să emită, să aprobe, să ardă și să modifice tokenurile propriu-zis.

Tokenul LEO

Acest control nelimitat asupra monedei ar putea lăsa loc pentru o frauda de mai multe miliarde de dolari.

CTO-ul Bitfinex Paolo Ardoino a explicat opțiunile disponibile în smart contractul LEO pe Twitter:

”Din motive de securitate și în perspective viitoare, am lăsat posibilitatea de a actualiza Contractul Token. Aceasta este o trăsătură cheie pentru un smart contract pentru a funcționa pentru mulți ani. Emiterea mai multor tokenuri nu ar avea sens pentru Finex … ne-am auto-sabota”.