Unul dintre IEO-urile de succes ale Binance Launchpad, MATIC, a suferit o cădere de 70% din preț. Tokenul MATIC se tranzacționează în procent de 95% pe Binance, ceea ce înseamnă că un dump pe platformă va afecta prețul semnificativ.

MATIC Network a fost una dintre cele mai se succes ofertele inițiale ale Binance, iar prețul tokenului crescuse cu 200% de la lansare.

Analiștii cripto au speculat asupra motivelor care ar putea să producă o astfel de scădere bruscă. Unul dintre motive a fost airdrop-ul MintFlint.

CryptoZZ

Proiectul cripto a anunțat că va folosi blockchain-ul MATIC ca soluție de scalare și a distribuit tokenuri Flint deținătorilor de MATIC. Analistul Stillman a explicat pe twitter:

Teoria actuală asupra MATIC: Au făcut astăzi un shitcoin airdrop, apoi lichidarea obișnuită a avut loc. Dar pentru prima dată am avut tranzacții de margin tranding pe o piață lipsită de lichiditate pe Binance, ceea ce a provocat o cascadă. Alte monede precum RVN au fost afectate cu 30 de minute mai târziu, ceea ce indică un efect de propagare.”

Tokenul MATIC – pump and dump

Un al doilea motiv este că 99% din tokenurile MATIC disponibile sunt deținute doar de câteva adrese, ceea ce ar duce la o manipulare masivă în cazul în care ar exista o lichidare coordonată. Orice comandă de vânzare a acestora ar duce automat la scădere masivă a prețului.

Alți traderi cripto precum „Welson” au numit-o un pump and dump masiv:

„Acesta este motivul pentru care nu este niciodată o idee bună să FOMO pentru un shitcoin, mai ales atunci când proprietarii au 90% din ofertă. După ce vor manipula prețurile la un nivel ridicat, vor vinde totul și cumpărătorii vor fi lăsați cu responsabilitatea de a ține criptomoneda în viață ”.

Graficele de preț dezvăluie un exemplu perfect de pump and dump pe piețele cripto. În ultimele două săptămâni, MATIC a crescut cu 175%, de la 0,015 la 0,041 dolari. În ultimele 24 de ore, prețul tokenului a scăzut de la 0.041$ la 0.011$, echivalenului unui dump de aproximativ 60 de milioane de dolari.

CryptoZZ