Compania rusească Nornickel emite tokenuri bazate pe metale

Compania Nornickel, specializată pe prelucrarea metalelor, a anunțat că va lansa tokenuri bazate pe metale pe platforma blockchain Atomyze.

Platforma a fost lansată pentru testare în rândul mai multor parteneri ai Nornickel. Membrii participanți includ compania comercială Trafigura, compania de rafinării metalice Umicore și firma de consultanța Traxys.

Urmareste canalul nostru de YouTube!

Platforma blockchain Atomyze, bazată pe Hyperledger a fost creată pentru a deservi companiile din Elveția și SUA, după cum a declarat pentru Bloomberg Vladimir Potanin, CEO-ul lui Nornickel.

Primul lot de tokenuri va fi susținut de paladiu, cobalt și cupru minat de Nornickel. În primul an, Nornickel se așteaptă să tokenizeze până la 10 la sută din volumul său total de vânzări. Pe viitor, acest procent este posibil să crească la 20%.

În prezent, Atomyze este în proces de obținere de licență în Elveția pentru a oferi servicii de comercializare de mărfuri tokenizate.

FTX începe vânzarea de tokenuri de capital

Exchange-ul de instrumente derivate cripto FTX a lansat astăzi tokenul său ce reprezintă o participație la compania-mamă FT Trading Ltd.

Prețul tokenului este de 2 dolari, iar investiția minimă este de 250.000$, conform anunțului oficial. Se preconizează că vânzarea se va încheia între 1 și 7 martie, în funcție de cerere. Metodele de achiziție includ dolarul american, Bitcoin, tokenul nativ al paltformei FTT și alte criptomonede.

Exchange-ul FTX a avertizat că în prezent, tokenul de capital nu poate fi tranzacționat și nu poate fi convertit în cash. De asemenea, nu oferă drept de vot în deciziile companiei așa cum ar face-o deținerea de acțiuni. Investitorii sunt atenționați să citească cu atenție termenii și drepturile pe care le oferă acest tip de token.

Săptămâna trecută, The Block a raportat în exclusivitate că FTX încearcă să strângă până la 30 de milioane de dolari într-o rundă de finanțare prin vânzarea de tokenuri de capital.

Filecoin își amână lansarea până în vară

Rețeua descentralizată de stocare Filecoin a anunțat că a amânat lansarea mainnet-ului până în luna iulie 2020. Decizia a fost luată pe fondul unei întârzieri a programului său de testnet.

Dezvoltat de Protocol Labs, Filecoin este construit pe rețeaua de stocare a datelor Interplanetary File System (IPFS). Sistemul permite utilizatorilor să cumpere și să vândă capacitate de stocare neutilizată pe o piață deschisă.

Piața funcționează pe baza tokenului nativ al rețelei, Filecoin. Clienții pot angaja mineri pentru a stoca sau distribui date, iar minerii pot, la rândul lor, să câștige recompense prin îndeplinirea cererilor de stocare ale clienților. La fel ca Bitcoin, minerii Filecoin concurează între ei pentru a obține recompense. Dar, în acest caz, puterea lor minieră este proporțională cu stocarea activă, ceea ce îi stimulează să colecteze și să închirieze cât mai mult spațiu de stocare.

Filecoin a realizat una dintre cele mai mari ICO-uri în 2017 și a strâns peste 200 de milioane de dolari de la investitori acreditați și instituționali.

Comitetul pentru servicii financiare al Congresului SUA ține o nouă audiere pe tema criptomonedelor

Pe data de 24 martie, Comitetul pentru servicii financiare din cadrul Congresului american va găzdui o audiere despre „O revizuire a abordărilor interne și internaționale ale monedelor digitale”.

Nu au fost publicate alte informații despre audiere, precum martori sau subiecte de discuție concrete.

Este posibil ca proiectul Libra susținut de Facebook să fie pus în discuție, având în vedere opoziția declarată a președintelui comitetului Maxine Waters.

Mai mulți membri ai Congresului SUA și-au exprimat îngrijorarea în legătură cu efectul pe care o criptomonedă emisă de o companie de dimensiunile Facebook l-ar putea avea asupra econmiei americane.

CryptoZZ