Compania Tokyo Electric Power (TEPCO) a investit în start-upul britanic Electron, bazat pe Blockchain, pentru a explora trecerea la sisteme descentralizate pentru sectorul energetic. Reprezentantii companiei au anuntat ca au investit in acest proiect la finalul anului 2017.

Cu venituri de peste 456 miliarde dolari, TEPCO este cel mai mare furnizor de utilități din Japonia, care deservește milioane de locuințe în Japonia, alături de filiale în alte 8 țări . TEPCO a declarat că cele două companii vor explora soluții pentru a elimina infrastructura centralizată de astăzi pentru a introduce o platformă descentralizata pentru tranzacțiile cu energie.

TEPCO și-a subliniat intenția de a explora “potențialul transformator” al tehnologiei blockchain prin investiția sa în Electron. Investiția și colaborarea ulterioară vor ajuta TEPCO “să obțină know-how-ul suplimentar asupra tehnologiei blockchain care are potențialul de a influența în mod semnificativ piața energetică”, a adăugat directorul executiv al TEPCO Shin-Ichiro Kengaku.

Electron a făcut mult timp apel la avantajele utilizării tehnologiei blockchain pentru a îmbunătăți infrastructura industriei energetice (veche de 30-40 de ani) pentru o partajare eficientă a energiei cu economii importante de costuri.

Utilizând blockchain-ul Ethereum, Electron a demonstrat pe o platformă care simulează date de la 53 de milioane de puncte de măsurare la case individuale de la 60 de furnizori de energie și a demonstrat că blockchain-ul ar putea executa comutarea furnizorilor de energie de până la 20 de ori mai rapid decât ratele curente de comutare. Același serviciu de “smart meter” ar putea fi utilizat și pentru alte utilități, inclusiv pentru telecomunicații și apă, convingând un fost director executiv de la principalul furnizor european de utilități Npower să se alăture board-ului Electron.

În declarațiile despre cel mai nou investitor din Japonia, CEO-ul Electron, Paul Ellis, a declarat:

“În următoarea fază de transformare a energiei, milioane de active noi se vor alătura rețelelor energetice, atât la nivelurile de transport, cât și la nivel de distribuție. Există o nevoie imensă de a crea o infrastructură comună robustă care să identifice și să înregistreze proprietățile acestor bunuri – aceasta putand fi susținută de tehnologiile de tip blockchain adecvate. “

TEPCO și-a stabilit anterior intenția de a colabora proactiv cu alți mari giganti energetici alaturandu-se echipei Energy Web Foundation, o inițiativă globala ,non-profit, pentru blockchain in energie, al cărei principal scop este acela de a accelera dezvoltarea comercială a tehnologiei blockchain în sectorul energetic .

“Printre partenerii săi din inițiativa de adoptare a tehnologiei blockchain in energie se numără și Singapore Power, care doreste implementarea tehnologiei blockchain pentru o serie de aplicații comerciale, cum ar fi încălzirea, ventilația și aerul condiționat, precum și bateriile, celulele solare și vehiculele electrice.”