Categorii: Internationale

Top 10 citate prețioase din cartea Standardul Bitcoin a lui Saifedean Ammous

Economistul bitcoin Saifedean Ammous a confirmat că urmează să publice ghidul de referință despre criptomonede, „The Bitcoin Standard” (Standardul Bitcoin)

O publicație apreciată de analiști

Cartea lui Ammous este la nivelul seriei lui Andreas Antonopoulos, „Mastering Bitcoin” (Să stăpânești bitcoinul). Standardul bitcoin caută să ofere o mai bună înțelegere, la nivel accesibil, a revoluției pe care o reprezintă bitcoinul.

Deși a devenit disponibilă pe piață abia de curând, pe 24 aprilie, Standardul bitcoin a reușit deja să atragă atenția. Pe site-urile dedicate bitcoinului deja au apărut tot felul de liste cu citatele favorite ale cititorilor.

Printre acestea se numără și o listă scrisă de Yorick de Mombynes, auditor public la Curtea de Stat Franceză a Auditorilor, care include nu mai puțin de 133 de fragmente.

Cei de la Bitcoinist au ales la rândul lor un top zece al citatelor, după ce l-au intervievat pe Ammous la început de lună.

Despre ce este bitcoin

Bitcoinul poate să fie înțeles ca un software distributiv care permite transferul de valori folosind o monedă protejată de inflație neașteptată, fără să se bazeze pe terți.

Despre costurile de minare

Pentru ca un activ să primească rol monetar, trebuie ca producția sa să fie costisitoare. Altfel, tentația de a face bani ieftini o să distrugă bunăstarea celor care vor să facă economii și nimeni nu o să mai fie motivat să economisească acel activ.

Despre monedele controlate de guvern în secolul 20

Primul război mondial a încheiat era mediilor monetare a căror valoare este hotărâtă pe piețele libere și a dat startul unei ere a banilor guvernamentali. Chiar dacă manualele au dreptate când vorbesc despre beneficiile administrării guvernamentale a emisiei banilor, efectele unui singur episod de hiperinflație oriunde în lume depășește aceste avantaje.

Despre eliminarea standardului de aur

Este ironic, și foarte relevant, că în era banilor guvernamentali, guvernele însele dețin mult mai mult aur în rezervele oficiale decât au deținut sub standardul de aur internațional din perioada 1871-1914.

Despre dobânzile la împrumut și din secolul 21 și despre datoriile internaționale inflaționare

Rata de economii a scăzut în țările dezvoltate, scăzând la nivele foarte joase. Între timp, datoriile personale, municipale și naționale au ajuns la nivele care ar fi părut de neînchipuit în trecut.

Despre capitalism

Capitalismul este atunci când oamenii renunță la timpul lor și la recompensele immediate și investesc în viitor. Consumul de masă alimentat de datorii este o parte normală a capitalismului în aceeași măsură în care asfixierea este parte normală din respirație.

Despre etosul din spatele emisiei fixe de bitcoin

Punând o limită la emisia totală de bitcoini, Nakamoto evident că nu a fost convins de manualele standard de macroeconomie, ci a fost mai influențat de școala de gândire austriacă. Aceasta pune problema că suma de bani în sine este irelevantă.

Despre băncile moderne

Băncile au evoluat într-o afacere care generează profit fără riscuri către bancheri. Simultan, crează riscuri fără profituri pentru toți ceilalți.

Despre blockchainul bitcoin

Registrul bitcoin de tranzacții este probabil singurul set de date obiective din lume.

Despre volatilitatea bitcoinului

Volatilitatea bitcoinului derivă din faptul că emisia de monede este absolut inflexibilă și nu răspunde la schimbările de cerere. Bitcoinul este programat să crească la o rată prestabilită.

Mădălina Murărescu

Postari recente

Sinteza cripto 21 August – Gemenii Winklevoss, interesați să se alăture asociației Libra – Vitalik Buterin avertizează că blockchain-ul Ethereum este ”plin”

Gemenii Winklevoss, interesați să se alăture asociației Libra Fondatorii exchange-ului Gemini, Tyler și Cameron Winklevoss, au declarat că sunt deschiși… Citeste mai mult

3 ore

David Chaum, creatorul Ecash, lansează o nouă monedă digitală

Pionierul cripto David Chaum, al cărui proiect Ecash a fost inspirația pentru Bitcoin, lansează un nou proiect de monedă digitală.… Citeste mai mult

4 ore

WhatsApp planifică lansarea de servicii de plăți în Indonezia

Serviciul de mesagerie deținut de Facebook, WhatsApp, este aparent în negocieri pentru a lansa unui serviciu de plăți digitale în… Citeste mai mult

8 ore

SEC amendează site-ul ICORating

Autoritatea de supraveghere SEC a amendat site-ul de evaluare a proiectelor cripto ICORating, pe motiv că a promovat contra cost… Citeste mai mult

9 ore

satoshinrh.com, un alt impostor

Încă un impostor Satoshi Nakamoto a dezamăgit comunitatea cripto. Episodul doi al ”revelației” publicate pe site-ul satoshinrh.com nu a convins… Citeste mai mult

10 ore

Sinteza cripto 20 August – Compania japoneză Rakuten lansează servicii de tranzacționare cripto – Aplicația iOS Binance revine în Apple Store

Compania japoneză Rakuten lansează servicii de tranzacționare cripto Rakuten, „Amazonul Japoniei”, a anunțat lansarea noului său serviciu de cripto-exchange. Compania… Citeste mai mult

o zi