Șase din cele 50 de companii fintech din lista Forbes sunt bazate pe blockchain

Revista Forbes a publicat noul top 50 al companiilor Fintech, iar șase dintre acestea sunt bazate pe blockchanin.

Categoria “Blockchain și Bitcoin” din lista Forbes include Axoni, Chainalysis, Coinbase, Everledger, MakerDao și Ripple.

Prețul Bitcoin a crescut de la 3.400 $ la 10.000$ de când Forbes a publicat ultimul său top 50 al companiilor Fintech. Nu este o surpriză că unele dintre cele mai mari și cele mai inovatoare companii cripto și-au păstrat poziția. În această ediție însă au apărut aplicații noi pe blockchain care nu implică deloc criptomonede.

Aplicatii pe blockchain

De exemplu, compania Chainalysis de investigare și conformitate a criptomonedelor a generat venituri de 8 milioane de dolari în ultimul an. Firma ajută agențiile guvernamentale să urmărească infractorii care utilizează criptomonede și companiile să respecte cerințele de reglementare.

Un alt exemplu este startup-ul blockchain Everledger, care urmărește acum 900.000 de carate în diamante pe blockchain-ul său. MakerDAO a generat dobânzi de 10 milioane de dolari din împrumuturi folosind criptomonede ca garanție.

Veteranii de pe listă sunt Axoni, care tocmai a lansat o nouă platformă de swapuri de capitaluri cu Goldman Sachs și Citigroup. Coinbase, care se concentrează pe investitori instituționali și Ripple, a cărui criptomonedă XRP este utilizată în 10% din tranzacțiile Moneygram din SUA în Mexic.

Față de topul de anul trecut, câteva nume importante au dispărut de pe listă: Bitfury, Circle și Gemini.
Forbes a remarcat trei similitudini pentru cele 50 de companii fintech incluse în lista sa:

„Sunt câteva lucruri pe care toate selecțiile noastre Fintech 50 2020 le au în comun. Sunt companii private cu operațiuni sau clienți în SUA și facilitează utilizarea mai rapidă și mai ieftină a serviciilor financiare”.

Ike

Postari recente

China susține că exchange-urile cripto falsifică volumele de tranzacții

Asociația Națională a Finanțelor pe Internet din China (NIFA), o organizație de autoreglementare înființată de… Citeste mai mult

10 ore

Brave adaugă un milion de utilizatori în luna martie

În perioada de carantină, browserul Brave a adăugat 1 milion de utilizatori suplimentari. CEO-ul Brave,… Citeste mai mult

11 ore

Venezuela da bonus medicilor câte un Petro

Guvernul venezuelean a anunțat că medicii activi din țară vor primi bonus câte un Petro.… Citeste mai mult

12 ore

Lightning Labs lansează un nou protocol ce redefinește plățile online

Pe data de 30 martie, Lightning Labs a publicat specificațiile pentru Lightning Service Authentication Tokens… Citeste mai mult

18 ore

Autoritățile din Filipine avertizează despre schema Ponzi Bitcoin Revolution

Autoritatea de supraveghere financiara din Filipine a avertizat populația despre o schemă cripto Ponzi denumită… Citeste mai mult

19 ore