Compania Reward Expert a realizat un studiu statistic cu privire la căutările pe Google ale cuvinetelor cheie legate de criptomonede pentru a stabili care sunt statele americane cele mai interesate de acest domeniu. Datele incluse se referă la ultimele 3 luni iar cuvinetele folosite pentru statistică sunt Bitcoin, Ethereum, Litecoin, Ripple și cryptocurrency, iar scorul a fost calculat pe baza Google Trends, punctajul ajungând la maximul de 100.

De asemenea, datele au fost corelate cu Geographic Information Systems (GIS) Data, care se referă la infrastructura cripto existentă în statele americane.

”Am obținut date cu privire la numărul total de companii care acceptă criptomonedele ca metodă de plată, precum și ATM-urile existente și am calculat in raport cu populația statelor respective. Ordinea statelor a fost stabilită în baza mediei dintre interesul manifestat și infrastructura existentă.”

Locul 1 – New York

Cu toate că din punct de vedere legal, New York este statul cu cele mai restrictive reguli, există 23 de ATM-uri Bitcoin, iar scorul la căutări pe Google este de 96.25 din 100 (concetrat pe cuvinte precum Litecoin și Ethereum).

Este un hub tehnologic american și capitala financiară a Americii și cu toată existența Licenței Bitcoin (BitLicense) ce trebuie să fie obținută de operatorii cripto, este statul cel mai activ din acest domeniu.

Locul 2 – Nevada

Interesul pentru cripto este de 84 din 100, în parte datorită caracterului libertarian al populației, cât și al proximității de California. Există 4 ATM-uri Bitcoin în zona Las Vegas și 78 de companii acceptă criptomonede, de la imobiliare până la firme de avocatură (inclusiv un magazin dedicat ”Zombie Apocalipse”).

Locul 3 – Washington DC

Statul-gazdă pentru companiile Amazon și Microsoft are cel mai mare scor la căutările pe Google ale termenului Ethereum. De asemenea, își continuă tradiția de sprijinire a inovațiilor tehnologice iar publicul este implicat în industria criptomonedelor.

Infrastructura include 4.49 ATM-uri Bitcoin și 2.39 companii care acceptă cripto pentru fiecare milion de rezidenți.

Locul 4 – California

Unul dintre hub-urile tehnologice americane și gaza Silicon valley, California a obținut scoruri mari pentru toate categoriile. Căutările termenilor Bitcoin, Litecoin, Ethereum and Ripple ating rate de peste 90 din 100 și peste 500 de companii acceptă criptomonedele ca metodă de plată.

Locul 5 – Colorado

Este un stat cu o industrie tehnologică în dezvoltare și populație educată cu înclinații liberale, astfel încât căutările pentru criptomonede – și în special Ethereum – au atins un scor de 76 din 100. Infrastructura include 90 de companii care acceptă cripto (pentru alcool, avocați sau psiholog) și 7 ATM-uri distribuite pe întreg teritoriul.

Locul 6 – Florida

Interesul este suficient de ridicat încât să aducă statul în top 10 – scorul obținut este de peste 70 din 100 pentru majoritatea termenilor cripto. Infrastructura este aprope inexistentă, astfel încât este posibil ca interesul să fie determinat de pensionarii care caută oportunități de investiții.

Locul 7 – Utah

Din punct de vedere al infrastructurii, Utah nu stă foarte bine, toate companiile care acceptă criptomonede ca metodă de plată fiind concentrate în zona Salt Lake City, ceea ce sugerează că interesul este manifestat în special de industria tehnică a statului. Scorurile de căutare însă sunt de peste 80 din 100.

Locul 8 – New Hampshire

Din punct de vedere al interesului, New Hapshire este la nivel mediu, însă infrastructura cripto este extrem de bine dezvoltată – 62 de companii care acceptă cripto, de la mâncare, până la turism și cazare. Există de asemenea 4 ATM-uri Bitcoin pentru 3 milioane de rezidenți, ceea ce face ca statul să fie una dintre cele mai potrivite state pentru utilizarea cripto.

Locul 9 – statul Washington

Locul 10 – Michigan

Din punct de vedere al căutărilor pe Google, Michigan nu s-a remarcat, însă stă destul de bine la infrastructură. Există 12 ATM-uri de Bitcoin și câteva companii care aceptă plata în cripto – cel mai interesant fiind faptul că se pot achiziționa operații estetice cu criptomonede.