Gigantul japonez Toyota a anunțat planurile de extindere a inițiativei blockchain menite să digitalizeze și să revoluționeze sectorul auto.

Conform unui comunicat de presă lansat de companie, Toyota Blockchain Lab a realizat diverse proiecte precum tokenizarea automobilelor și înregistrarea drepturilor de proprietate pe blockchain.

Foloseste BRAVE si sustine revista noastra!

Inițiativa Toyota Blockchain Lab a fost lansată în aprilie anul trecut și are rolul de a integra tehnologia în infrastructura producătorului de automobile. Platforma a fost construită în colaborare cu BUIDL, o filială a platformei americane de security tokens Securitize.

Toyota Blockchain Lab prezinta conceptul de „digitalizarea valorică”

În acest moment, Toyota utilizează tehnologia blockchain pentru clienții săi, precum și în inițiative dedicate pieței auto. Compania a prezentat conceptul de „digitalizarea valorică”, unde obiectivul este de a crește tehnicile de finanțare prin tokenizarea activelor atât în vehicule, cât și prin drepturile de proprietar. Declarația de presă a declarat:

„Toyota Blockchain Lab a examinat planurile pentru aplicații promițătoare pentru utilizare și promovarea încercărilor demonstrative în timp ce acumulează cunoștințe de grup. De asemenea, se angajează în colaborarea globală cu companiile Grupului, inclusiv Toyota Research Institute”.

De asemenea, compania a declarat că unele dintre aspectele la care lucrează sunt partajarea ID-urilor, precum și digitalizarea contractelor clienților. Tehnologia blockchain este utilizată și pentru îmbunătățirea lanțurilor de aprovizionare și cele de distribuție. Alte aplicații potențiale cuprind detalii despre tranzacțiile cu vehicule în scop fiscal, încărcare electrică și parcare.

Un alt proiect interesant este Toyota Woven City, lansat în luna ianuarie a acestui an. Este vorba despre construirea unui oraș de la zero, a cărui alimentare se va realiza cu hidrogen și va integra diferite tehnologii noi. Infrastructura orașului va fi bazată pe blockchain și inteligență artificială.

CryptoZZ