Volumul de tranzacții zilnice la schimburile de bitcoin din China aproape că s-a dublat față de activitățile din America. Chinezii au tranzacționat mai mult de 45000 de bitcoini într-o singură zi. Pentru o scurtă perioadă de timp, piața chineză de schimb din China a fost depășită de cea americană în ceea ce privește cota de piață. Pentru prima oară din noiembrie 2016, americanii au fost pe primul loc.

Bitcoinul se tranzacționează în China undeva la 4000 de dolari, aproape cu 200 de dolari mai puțin decât piața americană. Tot anul 2017, schimburile din China au avut rata de conversie pentru perechea bitcoin-yuan mai mică. Imediat după impunerea reglementărilor mai stricte și politicilor pentru tranzacțiile de bitcoin din 2016, investitorii au încetat să mai tranzacționeze bitcoin la scoruri premium cu piața Chineză.

Un indicator important al acestei reveniri pe piață a Chinei, pe care investitorii trebuie să îl recunoască, este că volumele tranzacționate au crescut rapid la exchange-uri și pe piețele OTC. În circumstanțe normale, ar fi trebuit să vedem o lichidare masivă atunci când Caixin  și Wall Street Journal au publicat date despre planurile Băncii Populare a Chinei de a suspenda tranzacțiile de bitcoin.

Wall Street Journal este o publicație cu influență mare în sectorul financiar global. Caixin este însă o companie mediatică deținută de stat, care are surse în interiorul Guvernului și al Băncii Centrale. Când a fost publicat raportul inițial Caixin, piața bitcoin s-a prăbușit și a dus prețul la 4000 de dolari. Mulți analiști s-au așteptat ca raportul din Wall Street Journal să scadă prețul și mai mult. Din contră, bitcoinul a sărit de 4200 de dolari astăzi. Piața de schimb chineză a avut volume tranzacționate foarte mari. Și investitorii din SUA au urcat prețul.

Mai mult de atât, într-o singură zi prețul bitcoin pe piața de schimb din China a crescut cu 9,3%. În SUA, Japonia și Korea de Sud a rămas la același nivel. Momentumul își revine în China, în ciuda faptului că se discută despre interzicerea schimburilor și Banca Populară Chineză, se presupune, ca va introduce planuri să suspende schimburile de bitcoin pe o perioadă nedeterminată.

Reprezentanții schimburilor din China sunt optimiști

Huobi, OKCoin și BTCC, cele trei schimburi de top din China, au declarat că nu cred că interdicția va fi aprobată. Spun că nici măcar nu sunt siguri că acesta este cu adevărat planul autorităților. Companiile și-au asigurat clienții că nu au primit directive din partea Guvernului și că sunt dispuși să îndeplinească orice cerințe ale guverinului Chinez și ale autorităților financiare.

Abordarea optimistă și sigură a schimburilor din China față de zvonurile apărute din cauza raportului Caixin au declanșat un avânt în cele din urmă pe piața chineză.

În plus, industria bitcoin din China și piața au recâștigat încrederea față de bitcoin și de statutul său legal. Confom Coin Dance, cererea de bitcoin pe LocalBitcoins a crescut în ultimele două săptămâni.

Nu este încă sigur dacă raportul Caixin este sau nu precis. Nu se știe clar nici dacă guvernul chinez vrea sau nu să impună o suspendare temporară a platformelor de trading. Cu toate acestea, piața chineză a arătat că nu percepe neapărat suspendarea ca pe o amenințare.

Sursa – CryptoCoinsNews