Autoritățile din Coreea de sud au publicat termenul limită de la care tranzacțiile anonime de criptomonedă vor fi interzise.

Conform unui anunț nou din partea Comisiei de Servicii Financiare (CSF), începând cu 30 ianuarie, investitorii în critomonedă vor fi obligați să folosească conturi bancare cu numele real pentru a continua să facă tranzacții.

Odată ce regula care interzice tranzacțiile anonime de criptomonedă devine activă, investitorii pot să depoziteze fonduri pentru a tranzacționa criptomonede pe numele lor la schimburi, nume care trebuie să fie același cu cel al contului bancar.

Decizia este parte a încercărilor autorităților să impună politici de cunoaștere a clienților pentru a descuraja specula. CSF a comunicat că noua regulă vine ca rezultat a unor inspecții la conturile anonime din țară – asistate de cinci bănci din țară, dar și de Unitatea de Investigații financiare. Inspecția s-a desfășurat în perioada 8-16 ianuarie.

Pe lângă asta, anunțul oficial a stabilit și reguli împotriva spălării de bani pentru schimburiă, care vorbesc despre situațiile în care schimburile trebuie să fie atente la posibile activități ilegale.

„Mai exact, utilizatorii care fac tranzacții cu monedă digitală de mai mult de 10 milioane de woni pe zi și mai mult de 20 de milioane de woni în 7 zile, depozitând fără să retragă fonduri, pot fi suspectați de spălare de bani.

Noua regulă pare să ia în vizor în special străinii, care au folosit schimburilede criptomonedă în Coreea de Sud prin conturi bancare virtuale. După cum a anunțat CSF, minorii și cei care nu au cectățenie vor fi restricționați de la serviciul de verificare a numelui.

Până acum, trei schimburi mari din Coreea de Sud au spus că se conformează cu noul mandat.

Un reprezentant de la schimbul CoinOne a confirmat că se va conforma la schimbări începând cu data de 30. „După noile cerințe, șase bănci pregătesc conturi cu nume real care să poată face legătura cu schimburile. Cele șase bănci sunt NongHyup, KookMin, Shinhan, KEBHana, IBK și  JB Bank.În ceea ce privește CoinOne, utilizatorii noștri trebuie să fie înregistrați cu NongHyup deocamdată”, a comunicat compania.

Pe lângă asta, într-o postare pe blogul oficial, Korbit a spus că pe 19 ianuarie metoda de acum de depunere a fondurilor va fi întreurptă și înlocuită. Adaugă că utilizatorii trebuie să aibă conturi la banca Shinhan, înregistrate cu numele real.