Compania Amero-Isatek și-a anunțat intenția de a deschide șapte birouri dedicate exchange-ului de criptomonede în Mexic. Primul sediu va fi deschis în Nuevo Leon, Monterrey pe data de 21 iunie.

Ulterior, firma se va extinde în șapte alte state mexicane. Acestea sunt Queretáro, Sinaloa, Quintana Roo, Jalisco, South Lower California și Yucatán.

Alfonso Jiménez, CEO al Amero-Isatek, apreciază că există o piață de aproximativ 800.000 de utilizatori în zona centrală a Mexicului.

”În prezent nu există sedii fizice pentru tranzacționarea de criptomonede. Noi plănuim să oferim această facilitate”,

a declarat Jimenez.

Legislație cripto neclară

În prezent, Mexic lucrează la un pachet de legi aplicabile industriei fintech și cripto. Banca Centrală a creat un sandbox ce permite tranzacționarea de criptomonede în sedii fizice.

Amero-Isatek intenționează să achiziționeze două exchange-uri estoniene licențiate, Invest Global și Global XVC. În acest fel, compania va beneficia de licențe financiare valabile și va putea derula tranzacții.

“Orice s-ar întâmpla cu Legea Fintech din Mexic, în conformitate cu dispozițiile Băncii Centrale Banxico, vom putea opera în mod legal în întreaga lume cu o bază financiară din Estonia”,

a spus Jiménez.

vinde bitcoin

Amero token

Conform anunțului oficial, tokenul în care se vor realiza tranzacțiile este criptomoneda proprie denumită Amero token. Acesta va fi lansat oficial pe data de 21 iunie, odată cu deschiderea primului birou exchange.

În luna martie a acestui an, Amero-Isatek a achiziționat 1400 de hectare de teren în regiunea South Lower California. Tranzacția s-a realizat în tokenuri Amero în valoare de 2.8 milioane de dolari.

Compania se descrie ca o întreprindere fintech cu o înclinație ecologică, conform CEO-ului. Cu toate acestea, el ia în considerare înregistrarea ca operator financiar:

“În cazul în care legea fintech se dovedește a fi prietenoasă în Mexic, ne vom înregistra ca operator de tranzacții financiare”,

a spus el.

Tranzacționarea de criptomonede in Mexic

În prezent, singurul exchange cripto ce operează în Mexic este GTM, cu sediul în Monterrey. Jiménez susține însă că acesta nu se califică drept operator cu criptomonede conform noii legislații.

Amero apreciază că Mexic este o piață cu potențial de extindere semnificativ și a decis să își dedice atenția acestei regiuni.