Un ICO pentru o companie numită Miroskii s-a dat de gol când l-a listat pe Ryan Gosling ca membru al echipei. Campania de finanțare chinezească le permite investitorilor „să se alăture revoluției cripto”, dar sunt câteva semnale de alarmă în legătură cu legitimitatea proiectului. Cel mai bizar, desigur, este că s-au hotărât să includă o fotografie de stock a actorului de la Hollywood pe site-ul lor.

Miroskii este doar unul dintre ICO-urile de pe o lungă listă de ICO-uri care caută doar să fure banii investitorilor. Pe site-ul lor, la secțiunea membrii ai echipei, se află o fotografie cu Ryan Gosling, vedeta care a jucat în The Notebook, Drive și La La Land. Numele care acompaniază fotografia este Kevin Belanger. Este listat ca „designer grafic cu experiență și concentrat clar pe identitate și ilustrații”.

Un utilizator de twitter, CryptoShillNye, a observat asemănarea bizară dintre artistul Miroskii și celebritatea.

Miroskii se prezintă ca o monedă care are ca scop revoluționarea industriei financiare. Pretind pe site că au dezvoltat „o tehnologie blockchain descentralizată foarte sigură și criptată”. În marea de cuvinte care să atragă atenția, aceștia pretind că au unit experți din mai multe țări în care criptomoneda este incredibil de populară – China, Hongkong Singapore și Japonia.

După cum spuneam mai devreme, avem mai multe semnale de alarmă în legătură cu legitimitatea ICO-ului Miroskii. Și ceilalți membrii ai echipei sunt niște personaje fictive sub fotografii copiate de pe alte site-uri. Perry Henderson, presupusul director executiv al mai multor companii online, este de fapt un agent de imobiliare din Texas. Joel Hermann, fondatorul Rețelei Mysterium este în realitate un avocat din New York iar Craig Gulledge este de fapt Peter Roper, consultant de afaeri pentru firma Family Business Man.

Cei de la Miroskii pretind că au strâns peste 830 000$ de la investitori privați. Asta în ciuda faptului că au în total doar șapte oameni care îi urmăresc pe platformele de rețele sociale importante – Facebook, Twitter și Instagram.

Cazul Miroskii este un ICO fraudulos pe față, și de-a dreptul ridicol. Arată însă cât este de ușor să organizezi o vânzare și să îi păcălești pe investitorii creduli să dea bani. Cele mai multe ICO-uri false sunt ceva mai greu de identificat decât au fost eforturile celor de la Miroskii.

Proliferarea a astfel de companii frauduloase asociate cu metoda de finanțare a făcut ca piața să fie mai strict reglementată, pentru a-i proteja pe investitorii din domeniul cripto.