Un miner necunoscut a controlat peste 50% din rețeaua Bitcoin Cash timp de 24 de ore

Comentatorii din comunitatea cripto au semnalat că un miner necunoscut a controlat mai mult de 50% din rata de hash din rețeaua Bitcoin Cash timp de 24 de ore. Acesta a minat aparent 73 de blocuri în intervalul 24-25 octombrie.

Situația a fost intens comentată pe Twitter și pe Reddit, majoritatea fiind de părere că este un risc major de securitate. Controlul a 50% din rata de hash BCH ar permite unui miner să provoace daune majore rețelei.

Redditor-ul Bitmeister a avut poate cea mai interesantă viziune asupra acestui eveniment. El a susținut că este vorba probabil de mineri Bitcoin (BTC) care experimentează cu utilizarea puterii de hash în rețeaua BCH. Rata de hash a rețelei Bitcoin a depășit 100 EH/s, în timp ce BCH are o rată de 2.7 EH/S.

vinde bitcoin

Prețul BCH a crescut cu aproximativ 15% în acest weekend și se situează în jurul valorii de 265$. în timp ce Bitcoin a depășit 9600$.

Upgrade-ul Istanbul al Ethereum, programat pe 4 decembrie

Următorul upgrade al rețelei Ethereum, denumit Istanbul, este programat să aibă loc în jurul datei de 4 decembrie.

Activarea upgrade-ului se va realiza la numărul de bloc 9.056.000, în conformitate cu decizia luată de dezvoltatorii rețelei.

Ce este Ethereum? – Video

Istanbul va introduce șase modificări de cod incompatibile cu sistemul existent. Cea mai controversată dintre ele, cunoscută sub denumirea de Ethereum Improvement Proposition (EIP) 1884, va crește costurile de calcul ale extragerii datelor despre blockchain-ul ethereum pentru dezvoltatorii de aplicații. Pe de altă parte, taxele majorate vor proteja mai bine platforma de 18 miliarde de dolari de atacurile potențiale de tip DoS sau spam.

Celelalte modificări de cod introduc mai multe ajustări ale prețurilor pe platforma ethereum, precum și noi operațiuni de cod pe care dezvoltatorii de aplicații le pot utiliza pentru a verifica și autentifica mai rapid datele blockchain.

OKEx se alătură Klaytn

Exchange-ul OKEx a anunțat că s-a alăturat proiectului blockchain Klaytn dezvoltat de o filială a Kakao Corporation.

Klaytn este o platformă blockchain centrată pe servicii, care îmbină caracteristicile lanțurilor publice și private într-o structură hibridă eficientă.

Alte companii partenere în cadrul proiectului Klaytn includ Samsung Blockchain, trei filiale ale LG, Shinhan Bank și, mai recent, exchange-ul Binance.

Kakao Corporation este una dintre marile companii de internet din Coreea de Sud. Aplicația sa de mesagerie instantanee mobilă KakaoTalk are peste 220 de milioane de utilizatori înregistrați.

Bitfinex susține că este o victimă a fraudei Crypto Capital

Compania-mamă a Bitfinex a susținut că Crypto Capital este responsabilă pentru pierderea de fonduri de la clienți în valoare de 850 milioane de dolari. În urma acestei pierderi, compania a fost forțată să creeze tokenul LEO pentru a putea acoperi pierderea.

În declarația sa, Bitfinex susține, de asemenea, că sunt victime ale fraudei și că vor colabora cu autoritățile în această capacitate. Există îngrijorări că Crypto Capital ar fi spălat bani proveniți din traficul de droguri prin intermediul platformei Bitfinex.

Președintele Crypto Capital a fost arestat în Polonia săptămâna aceasta. Acesta este este suspectat că a spălat bani proveniți din traficul de droguri pe o perioadă de mai mulți ani. Modelul de afaceri al companiei s-a bazat pe furnizarea de servicii financiare pentru exchange-urile de criptomonede. Lista lor de clienți include platforme majore precum Bitfinex, Binance, Kraken și multe altele.

Conturile bancare ale Crypto Capital au fost înghețate în cadrul investigației, dar acestea conțin doar 350 milioane de dolari. În prezent, ancheta este încă în desfășurare.