Un nou hack al exchange-ului Cryptopia din Noua Zeelandă

Elementus, compania de analiză a datelor blockchain, care a identificat atacul inițial asupra exchange-ului Cryptopia, a anunțat că hack-ul a reinceput.

Hackerii care inițial au furat criptomonede în valoare de 16 milioane de dolari au lovit din nou după o pauză de 15 zile. Elementus a remarcat anterior că mai multe portofele Cryptopia erau încă vulnerabile la hack.

Analiza relevă că fondurile din aproape 7000 de portofele de pe exchange au fost din nou golite, fondurile fiind mutat în același portofel folosit inițial de atacatori. Mare parte dintre aceste conturi au fost re-alimentate de utilizatorii exchange-ului. Până în prezent, sumele furate se ridică la aproape 31.000 Ether, echivalentul a aprope 32 milioane de dolari.

Ușoară recuperare a prețurilor

Prețurile criptomonedelor au înregistrat o ușoară recuperare în ultimele 24 de ore, cu Bitcoin apropiindu-se de 3400$. Ripple (XRP) a avut o creștere de peste 8%, în timp ce Ethereum, Bitcoin Cash și EOS au crescut in medie cu 3%.

Majoritatea analiștilor sunt de părere că Bitcoin trebuie să mențină intervalul 3300-3500$ pentru a evita o scădere până la 2000$. Cu toate acestea, în perioada următoare sunt așteptate mai multe evenimente cu impact pozitiv pe piața cripto.

Fidelity anunță că serviciul de custodie pentru investitorii instuționali va fi lansat în martie

Compania de investiții Fidelity a anunțat că planifică lansarea oficială a serviciului de custodie pentru critpomonede în ultima săptămână a lunii martie.

“În prezent, deservim un set select de clienți eligibili pe măsură ce continuăm să construim soluțiile noastre inițiale”,

au declarat reprezentanții Fidelity.

”În următoarele câteva luni, vom colabora cu clienți potențiali pe baza nevoilor, jurisdicției și a altor factori.”

Există zvonuri că funcția de depozitare la rece a noului serviciu de custodie Bitcoin al Fidelity este deja disponibilă, cu unele active aflate în prezent în administrare.

Iran discută opțiunea de utilizare a criptomonedelor în tranzacții internaționale

Iranul negociază cu opt țări să efectueze tranzacții financiare în criptomonede, conform ziarului local Tehran Times. Potrivit articolului, Iranul a intrat deja în negocieri cu Elveția, Africa de Sud, Franța, Marea Britanie, Rusia, Germania și Bosnia.

Presa locală nu a clarificat despre ce criptomonedă este vorba. Cu toate acestea, autoritățile iraniene au discutat anterior opțiunea de a lansa un cripto-real. Este posibil ca anunțul oficial să fie făcut la conferința Electronic Banking and Systems Payment din Teheran. Aceasta va avea loc la începutul lunii februarie. Cripto-realul este o monedă digitală emisă de banca centrală, ca alternativă la sistemul SWIFT, sistemul global de decontări pe care anumite bănci iraniene nu-l pot accesa.

Discuțiile privind cripto-tranzacțiile au scopul de a eluda sancțiunile actuale ale Statelor Unite împotriva țării. În noiembrie 2018, președintele american Donald Trump a restabilit pe deplin toate sancțiunile iraniene. Acestea fuseseră reduse în 2015, cu scopul final de a reduce utilizarea petrolului iranian în SUA.