Gemini crează propria companie de asigurari

Exchange-ul Gemini a anunțat că a creat o companie de asigurare pentru fondurile clienților. Numită Nakamoto și înregistrată în Bermuda, firma are capacitatea de a asigura fonduri de până la 200 milioane de dolari. Firma de asigurări AON va asigura managementul fondurilor de asigurare, care include Bitcoin păstrați într-un portofel rece.

În prezent, Gemini oferă trei tipuri de asigurare – depozitele în dolari americani sunt eligibile pentru asigurarea federală și acoperă până la 250.000 USD.

Fondurile din portofelul online sunt asigurate cu ajutorul brokerului Marsh’s Blue Vault și sunt auditate de Deloitte. Iar noua firmă Nakamoto oferă al treilea tip de asigurare cu fonduri stocate în portofele offline.

Binance pune restricții pentru utilizatorii din Japonia

Exchange-ul Binance a anunțat că va implementa o „restricție treptată a funcțiilor de tranzacționare” pentru rezidenții japonezi. Nu a fost anunțată o dată exactă cu privire la data la care aceste restricții vor fi implementate.

Anterior, Binance a implementat o procedură similată pentru clienții americani. Compania a optat pentru a deschide o platformă separată pentru aceștia, dar activitate pe Binace.US a fost extrem de slabă.

Exchange-ul a fost înregistrat în japonia după ce a fost nevoit să își înceteze operațiunile în China. Compania a optat să își mute sediul central în Malta după ce autoritățile japoneze au introdus obligativitatea licenței de operare in aceasta tara.

Bithumb dă în judecată Agenția de taxe și impozite din Coreea de Sud

Exchange-ul Bithumb a dat în judecată Agenția de taxe și impozite (NTS) din Coreea de Sud pe motiv că a fost obligat să plătească impozite în mod nejustificat. NTS a impus un impozit de aproximativ 69 de milioane de dolari, aferent sumelor retrase de utilizatorii străini ai exchange-ului.

Compania Bithumb a plătit impozitul, dar a contestat legalitatea acestuia și solicită returnarea sumei.

Avocații au explicat că Bitcoin nu este un activ financiar în conformitate cu legile actuale ale țării și, prin urmare, NTS nu poate percepe nicio taxă.

“Ministerul Economiei și Finanțelor a clarificat deja acest lucru. Iar impunerea taxei de către NTS nu are temei legal, mai ales că încă așteaptăm avizul ministerului în această chestiune”.

Tribunalul de taxe și impozite are la dispoziție 90 de zile pentru a se pronunța cu privire la cauză.

Un nou scam cripto pe Youtube

Aparent, o nouă campanie de escrocherii cripto se derulează în această perioadă pe Youtube. Este vorba de o serie de live streams ce susțin că personalități importante din industria criptomonedelor organizează giveaways.

Reporterii newsBTC au descoperit că escrocii se folosesc de imagini cu Changpeng Zhao, CEO-ul Binance, CEO-ul Ripple Brad Garlinghouse, fondatorul Ethereum, Vitalik Buterin, și chiar CEO-ul Tesla, Elon Musk, pentru a convinge spectatorii să trimită criptomonede către adresele lor.

În general, acest tip de scam solicită victimelor să trimită sume mici către o adresă, promițând că vor primi în schimb sume mult mai mari. Un nou scam cripto pe Youtube, defapt, este un vechi scam.

Potrivit unui link Github partajat pe un post de la Substack de la Matt Muller, unele dintre adresele pe care le-au folosit escrocii au primit sume importante în criptomonede.

CryptoZZ