Orașul Burlington de Sud, din Vermont, experimentează un sistem care utilizează Blockchain pentru a înregistra proprietăți.
Potrivit unui comunicat de presă, Biroul funcționarilor din Burlington de Sud a anunțat luni că va susține procesul de lansare a startup-ului Propy, care va stoca datele de management al înregistrărilor de teren intr-un blockchain. Obiectivul principal este de a dezvolta un registru mai eficient și mai sigur pentru tranzacțiile imobiliare, cu un obiectiv suplimentar de a evalua cât de folositoare ar fi o platformă blockchain pentru reducerea costurilor de stocare a datelor de gestionare a terenurilor în comparație cu sistemele tradiționale.

Funcționarul orașului, Donna Kinville, a declarat că Burlington de Sud

“Este întotdeauna interesat să profite de tehnologia care îmbunătățește livrarea de servicii către cetățeni. Suntem pregătiți să învățăm de la proiectul pilot, Propy”.

Firma de avocatură Gravel & Shea, care se concentrează asupra aspectelor juridice legate de utilizarea tehnologiei blockchain, va colabora, de asemenea, cu Burlington de Sud și cu proiectul pilot, Propy.

Si Burlington de Sud este un guvern care încearcă să folosească o platformă blockchain pentru înregistrarea terenurilor. Anterior, statul indian Andhra Pradesh și Suedia au anunțat că vor lansa proiecte pilot, cu startup-uri blockchain, pentru a încerca să tina evidenta terenurilor pe blockchain.

Statul Vermont a lansat mai multe inițiative de blockchain în trecut, cel mai recent cu un proiect de lege care propune reglementarea companiilor care operează sau care fac tranzacții în criptomonedă. Dacă acesta ar fi fost un succes, proiectul de lege ar fi făcut ca aceste companii să plătească o taxă foarte mica pentru fiecare tranzacție executată.

Anul trecut, statul a creat un grup de lucru pentru a analiza impactul blockchain-ului asupra operațiunilor guvernamentale, cu un raport inițial în noiembrie anul trecut.

Reprezentanții din Burlington de Sud și Agenția de Comerț și Dezvoltare Comunitară Vermont nu au răspuns imediat la comentariile legate de acest subiect.

bitcoin-invest