SEC are un nou șef al diviziunii cyber

Autoritatea americană SEC a anunțat numirea Kristinei Littman în funcția de șef al diviziunii cibernetice. Aceasta ocupă postul ocupat anterior de Robert Cohen, care a părăsit SEC în august.

Diviziunea cyber a SEC se ocupă de verificarea activităților care implică oferte inițiale de monede (ICO) și tehnologia blockchain.

Littman s-a alăturat diviziei de executare a SEC în 2010 ca avocat al personalului din Philadelphia. De atunci, ea a ocupat funcții de avocat senior în unitatea de abuz pe piață și în unitatea de proces. Littman a fost anterior consilier principal al președintelui SEC, Jay Clayton. Rolul său a fost de a se ocupa de aspectele de reglementare și politicile referitoare la criptomonede și active digitale, tranzacționare și piețe și gestionarea investițiilor.

„Gândirea inovatoare și experiența largă a lui Kristy în cadrul Comisiei au făcut-o un consilier de neprețuit și, cel mai important, un apărător neobosit al investitorilor americani”,

a spus Clayton.

“Va fi un lider excelent pentru unitatea cibernetică, deoarece își continuă activitatea în această zonă critică și în continuă evoluție.”

Unitatea cibernetică a fost infiintata in 2017

Fostul șef al diviziunii, Robert Cohen, a părăsit SEC pentru a se alătura firmei de avocatură Davis Polk & Wardwell LLP ca partener. Cohen a gestionat mai multe cazuri cu privire la criptomonede, inclusiv trimiterea în judecată a lui Kik Interactive pentru vânzarea de securities neînregistrate ca parte a ICO-ului de 100 de milioane de dolari. De asemenea, a blocat distribuirea tokenurile GRAM ale proiectului Telegram.

SEC a înființat unitatea cibernetică în septembrie 2017 pentru a se concentra pe direcționarea infracțiunilor legate de produsele digitale. Acestea includ scheme de manipulare a pieței și „comportamente incorecte folosind dark web “, printre altele.

„Amenințările și comportamentele incorecte legate de cyber sunt printre cele mai mari riscuri cu care se confruntă investitorii și industria valorilor mobiliare. Unitatea cibernetică ne va spori capacitatea noastră de a detecta și de a investiga amenințările cibernetice, prin creșterea expertizei într-o zonă de importanță națională critică ”,

a declarat la vremea respectivă Stephanie Avakian, co-director al diviziei executive a SEC.

Ike

Postari recente

Bitcoin va continua evoluția pozitivă urmat de Ethereum si ChainLink, este de parere analistul Josh Rager

Weekendul agitat pentru piața cripto a generat optimism pentru analistul Josh Rager. El este de… Citeste mai mult

23 de ore

Compania Pixelmatic strânge 3.1 milioane de dolari prin STO pentru jocul ”Infinite Fleet”

Un joc online de strategie dezvoltat de Pixelmatic, numit ”Infinite Fleet”, a strâns 3.1 milioane… Citeste mai mult

24 de ore

Custodia cripto – Ce este și de ce sa o folosim?

În lumea monedelor digitale, o cheie privată uitată înseamnă pierderea definitivă a criptomonedelor deținute. Un… Citeste mai mult

o zi

Criptomonedele nu sunt mijloc de plată în Rusia

Președintele rus Vladimir Putin a semnat legea care reglementează tranzacțiile cu active financiare digitale. Aceasta… Citeste mai mult

2 zile

Indicele ”Frică și lăcomie” atinge nivel record – Bitcoin depășește 12.000$ – Ethereum depășeșste 400$

În acest weekend, Bitcoin a atins temporar valoarea record de 12.000$ pentru acest an. După… Citeste mai mult

2 zile

Cum să câștigi bani din gaming? Un subiect interesant pentru jucatori si parinti!

Dacă pandemia a adus vreun beneficiu, acesta a fost mai mult timp liber pentru toată… Citeste mai mult

5 zile