Centrul pentru Cercetarea Blockchain de la Universitatea Stanford a fost creat de un grup de start-up-uri și organizații de pe piața cripto precum Fundația Ethereum, Protocol Labs, Fundația Interchain, OmiseGO, DFINITY Stiftung și Polychain Capital. Centrul va fi condus de profesorii Dan Boneh și David Mazières, care sunt specializați pe blockchain și cirptomonede.
Scopul acestui centru este să dezvolte un ghid de bune practici pentru industrie în colaborare cu membrii comunității universitare și cu lideri din industria blockchain, conform declarațiilor publicate de Stanford Engineering.
”Blockchain va deveni din ce în ce mai esențial în afaceri la nivel global. Stanford ar trebui să fie unul dintre liderii de opiniei care fac eforturi pentru a îmbunătăți, aplica și înțelege efectele pe care această tehnologie le va avea în economie și societate”, a afirmat Boneh.
De asemenea, centrul va dezvolta și un curriculum despre blockchain pentru studenți și profesioniști, mai ales că în prezent, foarte multe universități s-au dovedit interesate să deruleze cursuri pe această temă.
China creează Big Data and Blockchain Lab
Și de partea cealaltă a lumii, cercetarea în domeniul blockchain a căpătat un nou centru de interes.
Big Data and Blockchain Lab a fost creat de Academia de Științe din China (CAS) în colaborare cu start-up-ul Tai Cloud Corp din Beijing și se va axa pe ”relația dintre tehnologia blockchain și matematici”.
Luna trecută, președintele chinez Xi Jinping și-a declarat susținerea pentru tehnologia blockchain în cadrul unei conferințe academice organizate de CAS, astfel încât este de așteptat ca activitatea în acest domeniu să ia având în perioada următoare.
Centrul CAS este un pas în direcția identificării unor soluții tehnice pe care matematica le poate oferi pentru problemele cu care se confruntă algoritmurile blockchain în prezent.
De asemenea, Academia de Științe din China a anunțat la începutul acestui an că intenționează să dezvolte o platformă care să poată ”suporta simultan blockchain-uri publice, private și de tip consortium”.