Vitalik Buterin a anunțat pe blogul oficial că lucrează în continuare la următorul update ethereum (Metropolis), următoarea lansare de software programată pentru proioectul Ethereum.

Chiar dacă nu a dat o dată de lansare concretă, dă câteva detalii despre schimbările care vor fi incluse în update-ul Metropolis. Metropolis vine după două versiuni precedente de ethereum, Homestead (lansat în martie 2016) și Frontier (lansat în iulie 2015)

În luna decembrie cei de la CoinDesk vorbeau deja despre faptul că echipa de dezvoltatori caută să lanseze noi funcționalități pentru blockchainul Ethereum. Le-a pus însă frână prăbușirea The DAO și atacul DDoS împotriva rețelei ethereum.

Vitalik Buterin a spus astăzi că eforturile se accelerează.

În ultima lună și jumătate, echipa de cercetare și dezvoltare Ethereum Core a construit pe progresele înregistrare până în acest moment. Acum că am depășit problemele de securitate de anul trecut, am început munca din plin la implementarea bifurcației ferme Metropolis.

Postarea include o listă de propuneri care vor fi cel mai probabil incluse în Metropolis. O pârghie importantă este conceptul de ”abstraction” inclus în IP86, care are ca scop să reducă complexitatea sistemului schimbând o parte din regulile fundamentale de securitate din contracte.

Printre altele, Vitalik Buterin a vorbit despre munca de colaborare dintre echipele ethereum și zcash și a indicat că dezvoltatorii urmează să includă un nou limbaj de programare care să completeze Solidity, limbajul de contract smart de pe ethereum.