Cei care accesează în perioada asta CoinMarketCap vor avea parte de un șoc. Aproape toate criptomonedele din Top 100 sunt înroşite, de parcă ar fi fost la război. Doar două valute din primele 100 au avut câştiguri în ultimele 24 de ore.

În continuare primul în Top 10, bitcoinul îşi linge rănile, cu o scădere de 2.93% în ultimele 24 de ore şi cu o cotaţie care a ajuns la 2498$. Fisele de ether, care valorau în weekend 350$ bucata, s-au depreciat şi ele în raport cu dolarul. O monedă costă acum doar 269$.
Toţi jucătorii importanţi sunt răvăşiţi de aceste scăderi de preţ, iar piaţa nu arată niciun semn de revigorare. Deşi momentan pierderile nu sunt la fel de grave ca la “masacrul” anterior, toate semnele arată că răul nu a trecut.

Cei mai perdanţi din Top 10 sunt bitshares, care a înregistrat o scădere de 10.86%, şi ethereum, care a scăzut cu 9.94%. Dintre celelalte altcoinuri, dash are cea mai mică depreciere, de doar 2.38%.
Pentru moment nu se vede nicio cale de ieşire din acest impas. Să ne aducem aminte însă că au mai existat situaţii similare în trecut şi de fiecare dată criptomonedele au reuşit să îşi revină. Au fost cazuri chiar mai grave, când criticii au prezis că totul s-a terminat, însă ulterior piaţa a găsit resurse pentru a întări.


În tot acest haos, două monede din primele 50 au înregistrat creşteri. Este vorba de zcash şi pivx.
Prima s-a întărit cu 4.57%, iar a doua cu 4.65%.

Urmează altă criză?

Tot ce se întâmplă în prezent ne aduce aminte de situaţia din urmă cu o lună, numită de presă “masacrul de pe piaţa crypto”. Atunci, timp de peste o săptămână, majoritatea criptovalutelor au înregistrat creşteri negative importante. La sfârşitul lunii mai, preţurile monedelor păreau că sunt un roller-coaster imens. Nu se vedea niciun punct de sprijin, iar majoritatea valutelor importante apăreau cu roşu. Bitcoin, ethereum, ripple şi nem pierdeau 24%, 31%, 39% şi respectiv 40% din valoare.
Două săptămâni mai târziu, la jumătatea lui iunie, a urmat o altă slăbire majoră a pieţei. De data aceasta, primele patru criptovalute s-au depreciat cu valori între 13% şi 17%.
Trei bule într-un interval de o lună înseamnă deja prea mult. Dacă acesta este un alt masacru pe piaţa cripto, rămâne de văzut.

Sursa – Cointelegraph