Utilizatorii de criptomonede au că valoarea totală a criptomonedelor aflate pe piaţă la nivel global creşte constant. Pentru prima dată, market cap-ul depăşeşte 55 milarde$.

Ţinând cont de faptul că în urmă cu o lună acelaşi market cap era cotat la 40 miliarde$, se poate observa că piaţa este în continuare pe un trend ascendent. Chiar dacă bitcoinul este foarte bine cotat, nu el este motivul din spatele creşterii. Multe alte monede virtuale s-au apreciat, favorizând aceste rezultate.

Market cap-ul monedelor este în creştere

Bitcoinul rămâne în continuare lider, având o valoare a tuturor monedelor de 28.5 miliarde$. Preţul unei singure fise este de 1722$ la ora scrierii articolului, în uşoară scădere faţă de săptămâna trecută.

Alte monede virtuale trec printr-o perioadă de apreciere, cinci dintre ele având un market cap de peste 1 miliard$. Este un semn că investitorii îşi diversifică portofoliile. NEM este ultima valută care a depăşit 1 miliard$, şi este posibil să surclaseze litecoinul în viitorul apropiat. Toate aceste mişcări denotă faptul că se poate investi şi în alte active digitale.

Şi ripple este pe val, devenind al doilea altcoin de pe piaţă. Acesta a depăşit ethereum în weekend şi deţine un market cap de 11.4 miliarde, cu 2.9 miliarde$ mai mult decât valoarea tuturor fiselor de ether. Deşi pentru mulţi această mişcare a fost o surpriză, trebuie ţinut cont de gradul de utilizare în viaţa de zi cu zi a monedei ripple şi a blockchain-ului acesteia. În urma creşterii, câteva exchange-uri din Asia au listat ripple pe listele de tranzacţionare.

Diversificarea este cheia succesului

Unii utilizatori se aşteptau ca monero sau dash să atingă şi ele pragul de 1 miliard$. Nu a fost însă cazul, şi cel mai probabil nici nu se va întâmpla în viitorul apropiat. Cele două monede însumează valorile totale de 391 milioane$ şi respectiv 642 milioane$. Este nevoie de mult timp pentru ca acestea să ajungă în cercul altcoinilor care valorează 1 miliard$, însă în lumea crypto totul este posibil.

La final, este important să menţionăm că lucrurile merg pe drumul corect. Din ce în ce mai mulţi bani sunt investiţi zilnic în activele digitale. Diversificarea acestora este secretul succesului oricărui investitor. Putem găsi multe oferte pe piaţă, fiecare cu caracteristicile proprii. În acelaşi timp însă trebuie să fim vigilenţi, să nu facem ceea ce ne spun unii sau alţii şi să efectuăm mereu studii de piaţă înainte de a hazarda în investiţii.

Sursa – Newsbtc.com