Custodele care se ocupă de falimentul Mt. Gox a spus că nu are nici o vină pentru scăderea de preț a bitcoinului din decembrie 2017 și până acum.

Într-o sesiune de întrebări și răspunsuri cu creditorii, pe 17 martie, Nobuaki Kobayashi a discutat despre vânzarea recentă a cei aproape 400 de milioane de dolari în bitcoin și bitcoin cash, care aparțineau fondului de faliment al fostului schimb cripto.

„După ce m-am consultat cu experții în criptomonedă, am vândut BTC și BCC, nu prin vânzare obișnuită prin schimburile BTC/BCC, ci într-o formulă care să nu afecteze prețul pieței. În același timp ne-am asigurat de siguranța tranzacțiilor în cel mai bun mod posibil”, a spus Kobayashi despre fondurile Mt. Gox.

Totuși, Kobayashi s-a abținut de la a da detaliile precise ale felului în care au fost vândute fondurile.

Comentariile lui vin ca răspuns la niște speculații din ultima vreme care spuneau că vânzarea bitcoinilor recuperați de la Mt. Gox ar avea legătură cu scăderea masivă a prețului bitcoin și a pieței cripto în general.

Kobayashi a anunțat pe 7 martie că 35841 de bitcoini și 34008 bitcoin cash au fost vânduți în perioada decembrie 2017, februarie 2018. Cam 18 000 de bitcoini au fost mutați dintr-un portofel deținut de fondul de faliment pe 5 februarie, zi în care s-a văzut o scădere semnificativă a prețului bitcoin.

Este posibil să fie o coincidență la mijloc. Perioada vânzării însă coincide în general cu scăderea prețului bitcoin, care a scăzut de la maxime de 20 000 de dolari în decembrie la minime sub 6000 de dolari în 7 februarie.

La sesiunea de întrebări și răspunsuri, Kobayashi a spus:

„Vă rog să vă abțineți de la a analiza legătura dintre vânzare noastră de BTC și BCC și prețurile BTC și BCC, bazându-vă pe presupunerea că vânzarea a fost făcută într-un moment în care BTC și BCC au fost transferați din adresele BTC/BCC pe care le administrez. Astfel de presupuneri nu sunt corecte.”

Pe lângă asta, custodele a indicat de asemenea că nu s-a stabilit un proces pentru vânzarea criptomonedelor rămase în custodie. Custodele are în continuare în posesia sa 166344,35827254 BTC, care valorează 1,3 miliarde de dolari în acest moment.

Vânzarea marchează o bornă importantă a procesului lent prin care încearcă să rezolve cazul de faliment, ca urmare a prăbușirii Mt. Gox. În 2014, au fost furați peste 700 000 de bitcoini, care la momentul respectiv valorau undeva la 340 de milioane de dolari.