Departamentul de Justiție al SUA a înaintat acuzații de trafic de droguri împotriva președintelrui venezuelean Nicholas Maduro. Alături de alți 14 oficiali venezueleni, acesta ar fi gestionat o rețea de trafic de cocaină timp de 20 de ani. Acuzația este că Maduro ar fi folosit criptomonede pentru a spăla banii obținuți.

Dezvoltati-va cunostintele pe timp de pandemie! Probabil cea mai mare oportunitate de a invata lucruri noi!

Administratorul Sunacrip, care gestionează proiectul cripto venezuelean, Joselit Ramirez Camacho, a fost, de asemenea, inculpat într-o acțiune separată în districtul sudic din New York.

„De mai bine de 20 de ani, Maduro și o serie de colegi de rang înalt ar fi conspirat pentru a introduce tone de cocaină în comunitățile americane. Anunțul de astăzi este axat pe eliminarea corupției extinse din cadrul guvernului venezuelean – un sistem construit și controlat pentru a-i îmbogăți pe cei de la cel mai înalt nivel al guvernului. Statele Unite nu va permite acestor oficiali corupți venezueleni să utilizeze sistemul bancar din SUA pentru a-și muta veniturile ilicite din America de Sud și să își continuie activitatea criminală”,

a declarat procurorul general american William Barr.

Venezuela a lansat propria criptomonedă

Declarațiile nu menționează ce criptomonedă a fost folosită în activitatea infracțională. Este de menționat că Venezuela a lansat propria criptomonedă bazată pe petrol numită petro. Acest proiect este reglementat de Sunacrip, condus de Camacho.

În comunicatul de presă însoțitor al rechizitoriului, Homeland Security Investigations a declarat:

„Anunțul de astăzi evidențiază atingerea globală a HSI și angajamentul de a identifica și investiga agresiv persoanele care încalcă legile Statelor Unite, exploatează sistemele financiare și se ascund în spatele criptomonedelor pentru a-și continua activitatea infracțională ilicită. Acest rechizitoriu este o amintire că nimeni nu este mai presus de lege – nici măcar personalități politice și oficiali importanți”.

CryptoZZ