Binance planifică lansarea unei criptomonede similare cu Libra

Cel mai mare exchange cripto din lume, Binance, a anunțat că intenționează să lanseze „Venus”, „o versiune regională independentă a Libra”. Anunțul publicat pe site-ul companiei detaliază proiectul open source bazat pe Binance Chain.

Ideea de bază este crearea unor criptomonede stabile bazate pe monedele fiat locale, care să poată fi folosite inclusiv în jurisdicțiile în care Libra nu va fi disponibilă. Ca fapt divers, din punct de vedere astrologic, Venus este planeta ce guvernează zodia Balanței (Libra).

„Binance va oferi suport tehnic complet, sistem de control al riscului de conformitate și rețea de cooperare multidimensională pentru a construi Venus, folosind infrastructura și structurile de reglementare existente”,

se menționează în anunț.

Venus va redimensiona sistemul financiar mondial

Cofondatorul Binance, Yi He, a declarat că intenția proiectului este de a redimensiona sistemul financiar mondial:

„Credem că pe termen scurt și lung, criptomonedele stabile vor înlocui progresiv monedele tradiționale din țările din întreaga lume. Ele vor aduce un standard nou și echilibrat al economiei digitale. Sperăm să reformulăm sistemul financiar mondial. Să permitem țărilor să aibă servicii și infrastructuri financiare mai tangibile, să protejăm securitatea financiară și să creștem eficiența economică a țărilor.”

Binance s-a declarat deschisă către cooperarea cu guvernele, companii și organizațiile interesate să participe la inițiativa Venus.

Criptomoneda planificată de Facebook, Libra, are o structură similară și este planificată să fie lansată anul viitor. Reacția autorităților nu a fost pozitivă, iar un raport înaintat către SEC de către Facebook recunoaște că este posibil ca proiectul să nu poată fi implementat din cauza ”controlului de reglementare semnificativ”.

Ike

Postari recente

Chainlink investește mai mult decât Ethereum pentru dezvoltarea rețelei

Un raport publicat de Flipside Crypto arată că Chainlink investește mai mult decât Ethereum în… Citeste mai mult

2 zile

Organizatie autonoma descentralizata – proiectul Aragon

Unul dintre motivele care au alimentat dezvoltarea explozivă a criptomonedelor și a tehnologiei blockchain este… Citeste mai mult

2 zile

Orase inteligente si Blockchain

In perioada 22 – 26 iunie, a avut loc Smart Cities Days 2020. Un eveniment… Citeste mai mult

5 zile

Este Bitcoin Vault o schema Ponzi sau nu?

Acum cateva luni cineva mi-a atras atentia asupra unui proiect crypto numit Bitcoin Vault. BTCV… Citeste mai mult

2 săptămâni

Va depăși prețul criptomonedei Ethereum maximul istoric de 1400$ in umatorul interval de timp?

Prețul criptomonedei Ethereum a avut o evoluție cel puțin interesantă și destul de similară cu… Citeste mai mult

2 săptămâni

Trump catre Secretarul Trezoreriei „Go After Bitcoin”

Cartea fostului Consilier pe Securiatate Nationala John Bolton, „Camera unde s-a întâmplat”, dezvaluie detalii picante… Citeste mai mult

2 săptămâni