John McAfee retrage predicția unui Bitcoin de 1 milion de dolari în 2020

Excentricul John McAfee a afirmat în 2018 că Bitcoin va atinge un milion de dolari până în 2020.

Weekendul acesta, a retras predicția, susținând că a fost doar o glumă și că nimeni nu ar fi trebuit să ia în serios o asemenea ”glumă”.

În plus, el a susținut că Bitcoin este depășit din punct de vedere tehnologic, cu toate că a rămas cea mai populară criptomonedă în prezent.

Tron sărbătorește doi ani de existență

Pe data de 31 mai, rețeaua Tron a sărbătorit doi ani de existență. În prezent, găzduiește peste 6 milioane de conturi TRX unice și peste 850 de noduri răspândite în întreaga lume.

Justin Sun a anunțat aniversarea pe Twitter, menționând și realizările proiectului de atunci. În plus, a anunțat două dintre evenimentele viitoare pentru Tron. Rețeaua este programată pentru o actualizare supranumită Tron 4.0, care va avea mai multe caracteristici suplimentare. Printre acestea se numără confidențialitatea, mecanismul de consens la 2 niveluri, interoperabilitatea în lanțuri interioare și o versiune entreprinse a rețelei.

În al doilea rând, Justin Sun a indicat un al doilea proiect IEO pe platforma de crowdfunding a Poloniex Launchpad. Detaliile despre proiect urmează să fie lansate pe 8 iunie.

Sondaj The Block: Fondurile de investiții doresc mai multă claritate de reglementare cu privire la BTC

Un sondaj recent realizat de TheBlock relevă că incertitudinea de reglementare împiedică administratorii de active tradiționale să intre pe piața cripto. Cercetarea a inclus 38 de companii, atât exchange-uri, furnizorii de custodie și comercianți.

“Peste 53% dintre respondenți consideră că incertitudinea în materie de reglementare împiedică administratorii de active tradiționale să intre în sector, mulți spunând că statutul juridic al multor active digitale rămâne incert”,

a rezumat Steven Zheng de la The Block.

„Pentru a-și îmbunătăți șansele de a aduce participanți instituționali pe piață, mulți au menționat nevoia de claritate a reglementării din partea agențiilor precum CFTC și lansarea produselor reglementate de active digitale precum un bitcoin ETF”,

a menționat The Block.

Localitatea austriacă Weiz, victima a unui atac ransmoware

Firma de securitate cibernetică Panda Security a raportat că localitatea austriacă Weiz este în prezent victima unui atac ransmoware. Atacatorii au folosit e-mail-uri legate de pandemia de COVID-19 pentru a infecta rețeaua de computere al administrației locale cu malware.

Conform raportului, este un atac organizat de un grup numit NetWalker, folosind o nouă versiune de ransomware care se răspândește folosind VBScripts. NetWalker a blocat sistemele publice, a anunțat atacul pe Twitter și a publicat date furate din autorizațiile de construcție și inspecții.

Weiz este centrul economic al regiunii Oststeiermark, situat la câțiva kilometri de orașul Graz. Este de asemenea localitatea în care mai multe companii mari, precum producătorul auto Magna și companiile de construcții Strobl Construction și Lieb-Bau-Weiz au fabrici.

CryptoZZ