Antreprenorul sud-african și evanghelistul bitcoin Vinny Lingham a avut o discuție cu cei de la CoinTelegraph în legătură cu scena bitcoin din Africa de Sud

Când va ajunge bitcoinul în mainstream?

CoinTelegraph – Ce te-a inspirat să te implici în bitcoin?

Vinny Lingham – Am auzit prima dată de bitcoin în 2010 într-un articol și l-am expediat rapid din păcate. Am fost mai inspirat să mă implic când am văzut cum se dezvoltă piețele și după ce am început Gyft. Mi-am dat seama că este altă metodă de a îmbunătăți plățile global.

CT – Crezi că bitcoinul va atinge vreodată statut mainstream, sau crezi că va fi mereu un fel de monedă marginală?

VL – Bitcoinul va trebui să ajungă la 3-5000$ pentru a ajunge în mainstream din punct de vedere al lichidităților, ca monedă. Are nevoie de unele îmbunătățiri majore în uzabilitatea pentru consumatorii care vor să îl folosească ca monedă. În special, plățile nu ar trebui să fie afișate ca decimale. ”Vă costă 0,00145 o ceașcă de cafea”. Ca industire, vom ajunge acolo odată ce trecem la prețuri mai bine exprimate. De asemenea, cred că sunt mai multe utilizări ale bitcoinului care nu se referă la monedă, iar aceste utilizări ar putea să îi facă pe miliarde de oameni să folosească bitcoinul zi de zi fără să știe că îl folosesc.

Bitcoinul în Africa de Sud

CT – Cum arată scena bitcoin în Africa de Sud?

VL – Este în creștere, dar încă mai are un drum lung de parcurs. Nu am investit în nici un startup bitcoin din Africa de Sud, dar am investit în mai multe americane, inclusiv Stem&Chronicled.

Altcoin și ethereum

CT – Ești interesat de (sau ai avut experiență cu) alte criptomonede ca ethereum?

VL – Am scris o postare pe blog numită ”Bitcoin Rising” pe blogul meu. Ținând cont că sunt deja milioane de portofele bitcoin și utilizatori și peste 100 000 de comercianți care acceptă deja bitcoin, efectul rețelei a devenit prea puternic pentru ca să apară un altcoin care să nu aibă o valoare mult îmbunătățită și diferită. Chiar cred că bitcoinul are efecte net superioare care fac din celelalte monede cripto ceva speculativ.