Compania multinațională de telecomunicații Vodafone explorează tehnologia blockchain în încercarea de a-și îmbunătăți lanțul de aprovizionare și de a-și verifica furnizorii. Este vorba despre o soluție dezvoltată anul trecut de IBM și Chainyard denumită Trust Your Supplier.

Membrii fondatori ai proiectului includ, pe lângă Vodafone, numeroase alte nume mari precum Lenovo, Cisco, Schneider Electric, Nokia și GlaxoSmithKline.

Urmareste canalul nostru de YouTube!

Principalul obiective ale platformei Trust Your Supplier este să faciliteze diversificarea furnizorilor fără a compromite criteriile de calitate. Tehnologia ajută la eliminarea proceselor manuale, reduce timpul de selecție și riscurile de eroare și fraudă.

Vodafone explorează tehnologia blockchain

Vodafone a explicat că urmăreste să implementează criterii de diversitate pentru a influența deciziile privind achizițiile publice. Platforma va ajuta la menținerea criteriilor standard care includ valoare, tehnologie, siguranță și livrare din partea furnizorilor.

Prin integrarea blockchain-ul cu procesele sale interne, compania speră că va reuși să-și îmbunătățească lanțul de aprovizionare.

Directorul de aprovizionare al Vodafone, Ninian Wilson, a explicat că orice mare companie care dorește să colaboreze cu un furnizor va trebui să se asigure că acesta trece prin diverse procese de verificare. Acestea se referă la aspecte precum legitimitatea furnizorului, sistemele de evidență folosite, istoricul de afaceri și multe altele. Majoritatea marilor companii au astfel de sisteme de verificare a furnizorilor implementate. Aceștia

„sfârșesc prin a furniza informații similare sau identice pentru multe multe organizații corporative”,

a explicat Ninian Wilson.

IBM a venit cu ideea de a îmbunătăți sistemul de selecție prin implementarea unei platforme blockchain pe care aceste informații privind furnizorii sunt stocate și verificate în avans.

Companiile interesate pot să le acceseze, iar micii producători au astfel acces la o piață foarte mare de desfacere pentru produsele lor.

CryptoZZ