Volumul de tranzacții cu BTC OTC, în creștere

Analiștii de la Diar au concluzionat că volumul de tranzacții cu BTC OTC (Over-the-Counter) sunt în creștere. Majoritatea exchange-urilor oferă astfel de servicii, iar în ultima perioadă se înregistrează o cerere mai mare decât oferta.

OTC trading influențează mai greu prețul criptomonedelor

Spre deosebire de tranzacțiile realizate direct pe platforma exchange, piețele OTC au o influență mai scăzută asupra prețurilor. De asemenea, participanții au posibilitatea de a tranzacționa sume mai mari.

Analiștii de la Diar susțin că această opțiune este mult mai utilizată de instituțiile interesate de acumularea de criptomonede.

Într-o piață care rămâne extrem de volatilă,exchange-urile ce operează non stop au un avantaj natural. Dar pentru tranzacții ce necesită lichiditate mare, investitorii instituționali apelează la birourile de tranzacționare OTC.

Prin urmare, “balenele” pot utiliza piețele OTC în avantajul lor. Cumpără cantități mari BTC fără ca prețul să crească imediat, iar ulterior îl vând în cantități mici pe exchange-uri.

Nu este surprinzător faptul că serviciile de tip BTC OTC au crescut în popularitate în ultimele luni, pe măsură ce prețul BTC a scăzut la minimul anual.

Coinbase OTC, preferat competitorului Grayscale Investments

Cele mai recente cercetări, publicate de Diar, compară volumele BTC de pe Coinbase OTC și Bitcoin Investment Trust (GBTC).

În 2017, cele două birouri au înregistrat volume egale de tranzacționare. În acest an însă, Coinbase a câștigat cursa cu un avans semnificativ.

Volumul tranzacțiilor BTC pe Coinbase OTC a crescut cu 20% față de anul 2017, ajungând la 1.1 miliarde de dolari în noiembrie. Pentru GBTC, volumele s-au diminuat cu 35% în 2018 față de aceeași perioadă a anului trecut. Ei înregistrează volume de 240 milioane de dolari în noiembrie.

Această evoluție a avut loc în ciuda faptului că Greyscale a înregistrat o investiție de 216 milioane de dolari în primele trei trimestre ale acestui an. În prezent, Greyscale deține acum peste 1% din BTC în circulație.

Lipsă de vânzători pe piețele Bitcoin OTC

Scăderea prețului BTC a generat o creștere a populatirății pentru serviciile OTC.

CEO-ul exchange-ului peer-to-peer HodolHodl, Max Keidun, a raportat o creștere exponențială a cererilor pentru cantități mari de BTC.

Acest lucru a făcut “mai greu decât de obicei găsirea vânzătorilor la prețurile curente”, a explicat Keidun. HodolHodl a lansat recent un serviciu OTC non-custodial.

“Există o piață vibrantă de tranzacționare BTC OTC care funcționează în paralel cu schimburile existente. Din păcate, niciunul dintre birouri nu oferă servicii de escrow fără custodie pentru criptomonede. Asta ar elimina riscul pierderii de fonduri”, a spus el.

Ike

Vezi comentarii

Postari recente

Sinteza cripto 6 Decembrie – ANAF investigheaza OneCoin – Kraken introduce rampă fiat pentru francul elvețian

ANAF investigheaza OneCoin Conform unui articol publicat de wallstreet.ro, ANAF investigheaza OneCoin. Inspectorii Agenției Naționale de Administrare Fiscală ANAF au… Citeste mai mult

12 ore

Poloniex delistează DigiByte după ce fondatorul proiectului l-a criticat pe Justin Sun

Un conflict public dintre Jared Tate, fondatorul proiectului DigiByte, și Justin Sun, fondatorul Tron, a avut consecințe neașteptate. Tokenul DigiByte… Citeste mai mult

18 ore

Microsoft lansează insigne Azure Heroes în parteneriat cu Enjin

Gigantul Microsoft a lansat inițiativa Azure Heroes, în parteneriat cu proiectul Enjin. Acesta este un program de recompensare a celor… Citeste mai mult

19 ore

Ucraina colaborează cu un exchange cripto din Belarus

Ministerul Transformării Digitale din Ucraina a semnat un memorandum de cooperare cu exchange-ul cripto din Belarus, Currency.com. Scopul colaborării este… Citeste mai mult

22 de ore

Cum poți face bani din mineritul de criptomonede – mituri și adevăr

Multe persoane asociază conceptul de bitcoin (sau criptomonede) cu bani gratis. Cu alte cuvinte, cu ajutorul calculatorului personal și a… Citeste mai mult

23 de ore

Sinteza cripto 5 Decembrie – BitFlyer Europe introduce achiziția de criptomonede cu carduri de credit – Gemini angajează un nou director executiv în Europa

BitFlyer Europe introduce achiziția de criptomonede cu carduri de credit Exchange-ul BitFlyer a anunțat că permite achiziția de criptomonede pentru… Citeste mai mult

2 zile