Volumul de tranzacții cu BTC OTC, în creștere

Analiștii de la Diar au concluzionat că volumul de tranzacții cu BTC OTC (Over-the-Counter) sunt în creștere. Majoritatea exchange-urilor oferă astfel de servicii, iar în ultima perioadă se înregistrează o cerere mai mare decât oferta.

OTC trading influențează mai greu prețul criptomonedelor

Spre deosebire de tranzacțiile realizate direct pe platforma exchange, piețele OTC au o influență mai scăzută asupra prețurilor. De asemenea, participanții au posibilitatea de a tranzacționa sume mai mari.

Analiștii de la Diar susțin că această opțiune este mult mai utilizată de instituțiile interesate de acumularea de criptomonede.

Într-o piață care rămâne extrem de volatilă,exchange-urile ce operează non stop au un avantaj natural. Dar pentru tranzacții ce necesită lichiditate mare, investitorii instituționali apelează la birourile de tranzacționare OTC.

Prin urmare, “balenele” pot utiliza piețele OTC în avantajul lor. Cumpără cantități mari BTC fără ca prețul să crească imediat, iar ulterior îl vând în cantități mici pe exchange-uri.

Nu este surprinzător faptul că serviciile de tip BTC OTC au crescut în popularitate în ultimele luni, pe măsură ce prețul BTC a scăzut la minimul anual.

Coinbase OTC, preferat competitorului Grayscale Investments

Cele mai recente cercetări, publicate de Diar, compară volumele BTC de pe Coinbase OTC și Bitcoin Investment Trust (GBTC).

În 2017, cele două birouri au înregistrat volume egale de tranzacționare. În acest an însă, Coinbase a câștigat cursa cu un avans semnificativ.

Volumul tranzacțiilor BTC pe Coinbase OTC a crescut cu 20% față de anul 2017, ajungând la 1.1 miliarde de dolari în noiembrie. Pentru GBTC, volumele s-au diminuat cu 35% în 2018 față de aceeași perioadă a anului trecut. Ei înregistrează volume de 240 milioane de dolari în noiembrie.

Această evoluție a avut loc în ciuda faptului că Greyscale a înregistrat o investiție de 216 milioane de dolari în primele trei trimestre ale acestui an. În prezent, Greyscale deține acum peste 1% din BTC în circulație.

Lipsă de vânzători pe piețele Bitcoin OTC

Scăderea prețului BTC a generat o creștere a populatirății pentru serviciile OTC.

CEO-ul exchange-ului peer-to-peer HodolHodl, Max Keidun, a raportat o creștere exponențială a cererilor pentru cantități mari de BTC.

Acest lucru a făcut “mai greu decât de obicei găsirea vânzătorilor la prețurile curente”, a explicat Keidun. HodolHodl a lansat recent un serviciu OTC non-custodial.

“Există o piață vibrantă de tranzacționare BTC OTC care funcționează în paralel cu schimburile existente. Din păcate, niciunul dintre birouri nu oferă servicii de escrow fără custodie pentru criptomonede. Asta ar elimina riscul pierderii de fonduri”, a spus el.

Ike

Vezi comentarii

Postari recente

CEO-ul Overstock Patrick Byrne demisionează din funcție

Patrick Byrne, cunoscut promoter al Bitcoin, și-a dat demisia din funcția de CEO al platformei de e-commerce Overstock. Compania a… Citeste mai mult

o zi

Creatorul SegWit lansează un nou limbaj de programare pentru Bitcoin

Dezvoltatorul Bitcoin Core, Peiter Wuille, a introdus un nou limbaj de programare numit Miniscript. Acesta poate fi folosit pentru a… Citeste mai mult

o zi

Start-up-ul Blockco obține finanțare de 7.5 milioane de dolari de la bănci coreene majore

Startupul blockchain corean Blockco a obținut o finanțare de 9 miliarde won (7,5 milioane dolari) din partea băncilor locale majore.… Citeste mai mult

2 zile

Hackaton Cheeze Wizards și Satoshi’s Treasure cu premii de 15.000$

Două dintre jocurile cripto populare, Cheeze Wizards și Satoshi's Treasure, au anunțat un hackaton cu premii semnificative. Câștigătorii concursului vor… Citeste mai mult

2 zile