O importanta agentie de rating din America a anuntat ca va face publica o lista cu rating-uri acordate principalelor monede din piata Crypto, ceea ce reprezinta o usa descisa pentru mai multe fonduri de investitii care isi fundamenteaza investitiile cu astfel de instrumente.

Astfel U.S. Rating Agency ,o agentie independent American a anuntat ca miercuri 24 ianuarie va publica o lista cu rating-urile cripto pe care le-a emis atat pentru BTC, XRP, ETH, ADA, XEM, LTC,XLM EOS,IOTA,DASH , TRON MONERO si multe alte monede. Vezi lista aici.

Agentia, care a fost fondata in 1971, opereaza cu numeroase entitati financiare si de investitii, de la banci la companii de asigurare, etf-uri, si fonduri mutual, si se mandreste cu faptul ca spre deosebire de Standard&Poor’S, Moody”S si A.M. Best, nu accepta nicio compensatie de la entitatile pentru care face evaluari.

Importanta acordarii de rating-uri Bitcoin si Altcoin.

Rating-urile cripto care probabil vor fi publicate miercuri sunt primele pentru orice agentie financiara din Statele Unite. Modelul de calcul pentru aceste rating-uri cripto este unul care analizeaza mii de puncte cu privire , la tehnologie, utilizare, modele de tranzactionare etc. Cu aceste instrumente investitorii vor putea sa evalueze riscurile asociate tranzactiilor dupa metodele clasice, iar managerilor de fonduri le va justifica dreptul de a participa sau nu la tranzactii in aceasta piata.

“ Multe criptomonede sunt murdare, suprasolicitate si vulnerabile la accidente. Piata are nevoie de claritatea pe care o putem oferi prin niste rating-uri robuste si impartiale” “ Suntem mandrii suntem primii care au adus acest beneficiu investitorilor”

a declarant fondatorul Weiss Ratings, dr. Martin Weiss.