WeMakePrice, cunoscută mai ales ca Wemepu, una dintre cele mai mari platforme de comerț on-line se află în proces de integrare în sistemele de plată a 12 cryptomonede, care includ bitcoin, ethereum și litecoin.

Colaboratorul în acest demers este platforma de schimb Bithumb, cea mai mare la nivel național în Coreea de Sud, care va integra cripromoedele în platforma de plata OneThePay deja existentă pe WeMakePrice.

În conformitate cu declarațiile de presă făcute de reprezentanții WeMakePrice, cumpărătorii nu trebuie să aibă cont creat pe Bithumb ca să poată achita cumpărăturile, scopul acestui demers fiind acela de a facilita achizițiile indiferent de moneda utilizată.

bitcoin-invest

”Integrarea cripromonedelor face parte din inițiativa noastră de a face plățile cât mai ușoare pentru consumatori și clienți. Considerăm că aplicațiile mobile, punctele de loialitate și criptomonedele sunt metode de plată eficiente”,

au declarat reprezentanții WeMakePrice.

În Coreea de Sud, majoritatea investitorilor și afaceriștilor au arătat entuziasm pentru sectorul criptomonedelor, în special datorită deciziei guvernului de a regulariza această piață, însă acesta este primul caz de integrare a monedelor digitale ca metodă primară de plată de către o platformă de comerț online majoră.

Cu toate acestea, conglomeratele sud coreene mari, precum NXC (al cărei principal obiect de activitate sunt jocurile on-line și care are o cifra de afaceri de 10 miliarde de dolari) și Telekom SKT (cel mai mare operator de telefonie și internet) s-au implicat în domeniul criptomonedelor de câțiva ani.

Acesta este un pas major în dezvoltarea sectorului de criptomonede în regiune, care va determina adoptarea acestora de către alți retailer și va promova utilizarea lor de către publicul general.