Jaxx, multi-platforma de portofele pentru criptomonede, care acceptă bitcoin, litecoin, ethereum, și dash, a introdus recent suport și pentru zcash. De acum, atât utilizatorii de iOS cât și cei de Android au acces la zcash prin Jaxx.

Sistemul riguros si exhaustiv de aprobare a aplicațiilor și update-urilor folosit de Apple este deja arhi-cunoscut în rândul dezvoltatorilor.

Apple este sensibil mai ales la servicii și aplicații care servesc utilizatorii de criptomonede. Indiferent de crimptomonedă, va trece pe sub furcile Apple. Dacă dezvoltatorii consideră că nu se încadrează în ecosistemul propriu, dezvoltatorii nu vor primi aprobare să dezvolte aplicațiile. 

În septembrie 2016, Apple a solicitat echipei de dezvoltare Jaxx și directorului firmei – Anthony Dilorio – să elimine din iOS o aplicație pentru asigurarea anonimității utilizatorilor de Dash. Drept urmare, după eliminare, utilizatorilor Jaxx de pe iOS, Apple a avut de pierdut niște bani .

Dezvoltarea rapidă a ecosistemului 

Jaxx și Zcash au demonstrat că au înțeles cerințele echipei de dezvoltare iOS și standardele Apple. Inginerii au petrecut o perioadă lungă de timp să integreze zcash în aplicația mobilă Jaxx.

Dezvoltatorii ambelor companii au colaborat pentru a se asigura că moneda este aprobat și acceptat de către Apple. În cele din urmă Apple a aprobat integrarea zcash în Jaxx.  A fost acceptat ca monedă legitimă, construită prin tehnologie criptografică de vârf.

Odată cu introducerea zcash către milioanele de utilizatori iOS, Dilorio a reafirmat importanța securității datelor financiare. Acesta a pus accent pe faptul că este nevoie de anonimitatea pe care o oferă. 

Este foarte important să oferim platforme precum Jaxx, care se pot dobândi și folosi cu ușurință. Sunt bucuros de faptul că Jaxx, alături de alte companii și voluntari open source, extinde ecosistemul Zcash. Securitatea datelor este esențială tuturor părților implicate în comerț, indiferent dacă este cineva care cumpără un pahar de cafea, cineva care are grijă de o familie sau efectuează operațiuni financiare ample,” a transmis Wilcox.

Mai mult, Wilcox și-a manifestat entuziasmul față de integrarea zcash într-o multi-platformă de portofele pentru criptomonede. El a explicat faptul că interfața simplă și prietenoasă de la Jaxx va permite utilizatorilor de zcash să efectueze tranzacții cu ușurință și în deplină anonimitate.

Wilcox a mai adăugat:

Sunt încântat de faptul că orice proprietar de smartphone (iPhone sau Android) poate trimite, primi și stoca zcash pe telefonul propriu. Este îmbucurător faptul că este atât de ușor să trimiți “bani pe net” cu această aplicație simplă, chiar dacă trimiți cuiva aflat la capătul celălalt al mesei sau cuiva aflat în altă parte a lumii. Ne-am bucurat când Jaxx a decis să susțină moneda, iar noi le-am oferit suport tehnic gratuit.”

Proiectele Zcash pentru 2017 includ ethereum

Unul dintre cele mai anticipate proiecte așteptate de către comunitatea utilizatorilor de criptomonede este racordul Zcash-Ethereum. Pe 19 ianuarie, Christian Reitwiessner, reprezentant al Fundației Ethereum a emis un comunicat referitor la inițiativa comună dintre echipa Ethereum R&D și compania Zcash.

Conform lui Reitwiessner, proiectul a fost creat pentru a împărtăși avantajele și punctele forte ale rețelelor Zcash și Ethereum: programabilitatea și securitatea datelor.

Reitwiessner a transmis:

Unul dintre țelurile companiei noastre are numele de cod Project Alchemy. Urmează să faciliteze tranzacțiile directe și descentralizate între Ethereum și Zcash. Conectând aceste două Blockchain-uri și tehnologii, una concentrată pe programabilitate și cealaltă pe securitatea datelor, aceasta reprezintă o cale naturală de a ușura dezvoltarea aplicațiilor bazate pe ambele criptomonede.”

În plus față de alte proiecte aflate în desfășurare, Wilcox a promis că va lansa curând cinci funcționalități importante. Două dintre ele include ”plata descoperită” și token-urile emise de utilizatori. Acestea vor permite utilizatorilor să dezvăluie informații despre o plată specifică. Altă funcționalitate este că vor putea să emită token-uri unice pentru anumite proiecte.

Ideea de dezvăluire a sumei acumulate este și ea importantă. Pentru companiile care strâng fonduri în criptomonedă, transparența poate să fie foarte importantă pentru investitori.

Odată cu creșterea comunității de dezvoltatori Zcash și ecosistemul se extinde, este clar că vom vedea pe piață funcționalități și aplicații nou-lansate.

Sursa – Cointelegraph