Deși propunerea a avut parte de suport din partea mai multor companii mari de bitcoin și a majorității pool-urilor de minare, mulți sunt împotriva ideii de scalabilitate care ar crește capacitatea rețelei printr-o bifurcație hard. Segwit2x este un mecanism care ar putea să împartă din nou criptomoneda în două rețele blockchain.
Tensiunile au escaladat. Dezvoltatorii dezbat deja aprins meritele bifurcației hard, chiar dacă schimbarea este programată pentru peste două luni de acum înainte.
Deși F2Pool a semnat inițial acordul, operatorul său Wang Chun se află acum printre cei care se opun propunerii.
Chun a adăugat că F2Pool nu rulează codul Segwit2x, BTC1 din cauza primei părți, care unește pool-urile de minare în jurul optimizării de cod Segregated Witness.
Reprezenți din partea Segwit2x nu au comentat încă problema. Nu au spus dacă decizia pool-ului de minare a alertat restul grupului să se retragă formal din acord.
Rămân câțiva susținători
Dacă F2Pool s-a retras, alte pool-uri de minare par în continuare hotărâte pe drumul lor. Majoritatea pretind că vor merge mai departe cu Segwit2x.
”Suntem susținători puternici ai Acordului de la New York (Segwit2x). Susținem scalabilitatea responsabilă a bitcoinului. Sperăm că și partea care susține bifurcația fermă din Segwit2x se va menține” a spus directorul BTCC Bobby Lee.
Directorul Valery Vavilov de al Bitfury a fost de acceași părere. ”Acordul inițial pentru Segwit2x nu s-a schimbat”
Chiar dacă există susținere, pool-ul de minare Slush Pool, care nu a semnat acordul când a fost lansat inițial, rămâne nehotărât.
Marek Palatinus, co-fondator și director la SatoshiLabs și fondator Slush Pool a spus că motivul pentru indecizia lor este bifurcația hard. Cu toate acestea, nu a părut presat să ia o decizie, pentru că bifurcația hard se va face peste câteva luni.
Contează minerii?
S-a dezbătut intens cât contează susținerea pentru pool-urile de minare și câtă putere are grupul Segwit2x asupra deciziilor.
Unii dezvoltatori bitcoin pun problema că utilizatorii nu urmăresc pool-urile de minare. Mai degrabă, pool-urile aleargă după moneda cea mai proofitabilă, de obicei cea mai cerută de utilizatori.
Bitcoin cash, criptomoneda care s-a bifurcat pe 1 august, vine cu un studiu de caz interesant și complex. Pool-urile de minare ca ViaBTC au jucat cel mai probabil un rol important în lansarea criptomonedelor. Totuși, cele mai multe pool-uri de minare par să mineze bitcoin cash pentru profit.
Există însă acuzații că Segwit2x încă joacă pe moneda că susținerea minerilor este necesară. Spun că faptul că o mare parte a puterii de minare susține schimbarea (cam 85%, acum că F2Pool și Slush Pool au ieșit de pe piață). Așadar aceasta ar fi decizia corectă pentru viitorul bitcoinului.