Una dinre cele mai mari firme de audit de la nivel mondial, KPMG a anunțat o colaborare cu compania entreprise blockchain Guardtime. Colaborarea va oferi clienților servicii de tip blockchain.

KPMG, care a experimentat utlizarea tehnologiei timp de câțiva ani, a intrat într-o alianță strategică cu Guardtime. Motivul este pentru a lansa diverite produse și servicii folosind tehnologia blockchain.

„Folosind serviciile blockchain, profesioniștii KPMG vor lucra cu Guardtime pentru a oferi strategii, evaluări, precum și servicii de proiectare și implementare”,

explică comunicatul de presă.

Arun Ghosh, managerul departamentului blockchain al KPMG, a completat:

„Experiența tehnică a KPMG, împreună cu platforma blockchain oferita de Guardtime, ajută la transformarea proceselor interne de afaceri. Ajutorul vine in  domenii care sunt împovărate cu procese manuale și în care precizia datelor, încrederea și securitatea sunt primordiale”.

Platformele blockchain Guardtime, utilizate la nivel mondial

În ultimii trei ani, tehnologia dezvoltată de Guardtime a fost utilizată în diferite colțuri ale economiei globale. De exemplu, au colaborat cu guvernul din Estonia pentru lansarea sistemului național de e-guvernare.

Anul trecut, Guardtime a încheiat un parteneriat auditorul Ernst Young. Impreună cu acesta a creat o platformă blockchain penru asigurări pentru industria maritimă. În prezent, conglomeratul Maersk este unul dintre clineții majori care testează noul sistem de asigurări.

KPMG susține că investitorii instituționali sunt esențiali pentru succesul criptomonedelor

Într-un raport publicat în noiembrie 2018, analiștii de la KPMG au evaluat criptomonedele drept un fenomen important pentru viitorul industriei financiare. Cu toate acestea, ei consideră că singurul mod în care acestea vor avea succes este prin implicarea investitorilor instituționali pe această piață.

Raportul KPMG se numeste „Instituționalizarea criptoactivelor”. Acesta se concentrează asupra motivului și a modului în care investitorii instituționali ar trebui să intre pe piața cripto.

De asemenea, prezintă „provocările” cu care se pot confrunta și în ce condiții criptomonedele ar putea deveni o „clasă de active cu drepturi depline”.

„Instituționalizarea reprezintă participarea la scară largă pe piața cripto a băncilor. A dealerilor de brokeri si a burselor. A furnizorilor de plăți, a fintech-urilor și a altor entități din ecosistemul serviciilor financiare globale. Credem că acesta este un pas necesar pentru ecosistemul criptomonedele, care ar genera încredere și ar ajuta la creșterea scalabilității și lichidității.”